Felhívás!

Női sapkák, a mindenkor divatos kiegészítők – fontos, hogy jól válasszunk

Női sapkák, a mindenkor divatos kiegészítők – fontos, hogy jól válasszunk Reklám

Bármelyik évszak, bármeyik korszak, a női sapkák, fejrevalók az outfitek részeként mindig is divatos kiegészítőnek számítottak. Természetesen hol kicsi, hol nagy, hol sportos, hol elegáns, de az öltözékhez megfelelően választva egyedivé teszi még a legáltalánosabb megjelenést is.

Nézzük meg, melyik fajta sapka áll jól, és aszerint válasszunk

A sapkák leginkább a téli hónapokban a legnépszerűbbek, de a megfelelő anyagban szinte az év bármely részében hordhatóak. Télen a melegebb sapkák kerülnek elő, az év további részében a könnyebb anyagból lévő napellenzőt vagy divatsapkákat hordanak leginkább az emberek. Bármelyik évszakban vagy hónapban is legyünk, a sapkák esetében fontos, hogy mindenki a hozzá illő típust válassza ki. 

Ami a legáltalánosabb és rendszerint mindenki szekrényében, minden bolt polcán megtalálható, a legegyszerűbb kötött vagy textil sapka. Aki szereti ezt a típust, annak javasolt a Sophies női sapkái között szétnézni, ahol széles választékban találhatóak meg ezek a kiegészítők. 

Akik úgy érzik, hogy az ilyen típusú sapkákat nem hordanák szívesen, mert például kerekebbé teszik arcukat vagy fejformájukat, azok további típusok közül is választhatnak. Sőt, a kapucnit, sálat is használhatják fejfedőként a fej védelmében. 

A barett sapka leginkább dszekikhez vagy anyagában sportos kabátokhoz javasolt. Ezeket az inkább sportosabb jellegű sapkákat akár sapkaszerűen vagy féloldalra csapva is viselhetjük. Kifejezetten nőies megjelenést kölcsönöz, ami a kerekded vagy széles arcformájúak számára is rendkívül előnyös. 

A fejpánt kiváló kiegészítője lehet elegáns, de akár sportosabb ruháinknak is. Attól függ, milyen anyagból készült, azonban azt tudni kell, hogy a nagy hidegben nem lesz előnyös, ugyanis leginkább csak a homlokot fogja melegen tartani. 

A megfelelően kiválasztott kalapok inkább a komolyabb megjelenést erősítik majd, azonban ha jól választunk, akár még egy eredeti férfikalap is jól mutathat női viselőjén.

További lényeges szempontok a sapka kiválasztásánál

A fejfedők kiválasztásánál nagyon fontos, hogy a szín tekintetében is olyat válasszunk, ami jól illik a személyiséghez, illetve az arc formáját is lényeges szem előtt tartani, hiszen más-más formájú archoz más-más típusú fejfedő áll jól.

Az ovális arcú hölgyeknek a vékonyabb modellek illenek inkább, míg a hosszúkás arcformához a gömbölyű kialakítású kalapokat vagy a fejre simuló sapkákat érdemes választani. A hosszúkás arcot ne nyújtsuk, ezért célszerű, ha ebben az esetben nem kalapot választunk, hanem valami laposabb sapkát. A szögletes arc esetében érdemes az aszimmetrikusan elhelyezett fejfedőt hordani. 

Bármelyik arctípushoz is tartozunk, a sapkaviseléshez – télre – jó kicsit megnöveszteni a hajunkat, ugyanis az előnyössé teszi minden arcforma esetében az általános megjelenést.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.