Felhívás!

Hogyan kell engedélyeztetni a napelemes rendszert?

Hogyan kell engedélyeztetni a napelemes rendszert? Reklám

A napelemek segítségével magánszemélyként is sokat tehetünk a környezetünkért, ráadásul számos további előnyt is élvezhetünk, ha telepítjük otthonunkba a rendszert. Egy napelem telepítéséhez több feladat elvégzése is szükséges, melyek közül az engedélyeztetésről ritkán esik szó.

Ha érdekel, hogy hogyan zajlik a napelem kivitelezése, és szeretnéd megismerni ennek menetét, illetve pontosabban megérteni az engedélyeztetés folyamatát, akkor tarts velünk!

Miért éri meg?

Néhány szóban érdemes összefoglalni azt is, hogy miért éri meg neked, ha napelemes rendszert telepítesz. A bevezető alapján már tisztában vagy vele, hogy nem olyan egyszerű a dolog, mint ahogyan elsőre gondolnánk. 

Feltéve persze, ha profi szakembereket bízol meg a feladattal, nem pedig a tündérekre hagyod a folyamatot. Míg az utóbbi feltehetően egyetlen varázsütésre képes életre kelteni a vágyaidat, félő, hogy éjfélkor az egész visszaváltozik tökké. 

Ezzel szemben az A1Solar szakértő gárdája egészen a pályázatra történő jelentkezéstől, az alapos és gondos tervezésen át, a szakszerű telepítésig, minden feladatot elvégez és hosszú távon is tökéletes rendszer büszke és boldog tulajdonosa lehetsz.

Az A1Solar lakossági napelemes rendszerének bekerülési ára már 7 év alatt megtérülhet, de ennél jóval rövidebb időre számíthatsz, ha az összeg egy jelentős részét, vagy akár az egészét az elnyert pályázati támogatás révén finanszírozod. 

A napelem biztosítja neked, hogy 20, sőt, akár 30 évig is nulla forintos legyen a villanyszámlád, ráadásul ezt elenyésző mértékű karbantartási igény mellett biztosítja. Igazán megéri belevágni.

Mik a legfontosabb lépések?

Az első lépés az, hogy kiválasztod azt a kivitelezőt, akivel együtt fogsz dolgozni. Ezután érdemes a pályázati lehetőségeknek utánajárni és ha van olyan, amelynek megfelelsz, akkor érdemes megírni és benyújtani. 

A pályázat elnyerése mellett a napelemes rendszer megtervezésére is szükség lesz, amely során nemcsak a pillanatnyi igényeket, hanem a jövőbeli változásokat és egyéb körülményeket is figyelembe kell venni. Ezután következhet az engedélyeztetés folyamata, és csak ezt követően kezdődhet a kivitelezés.

Az engedélyeztetés lépései

A legelső feladat, hogy engedélyt kérjünk a villamosenergia-szolgáltatótól, akivel együtt fogunk működni. Ezen a ponton már tisztában kell lennünk a tervezett rendszer jellemzőivel, például a részét képező elemekkel, eszközökkel, valamint a várható teljesítménnyel. 

Ezután a szolgáltató részéről megkapjuk az információt arra vonatkozóan, hogy milyen változtatásokra lesz szükség ahhoz, hogy a tervünk megvalósítható legyen. Például az óraszekrény cseréje, a védőföldelés kiépítése is ilyenkor szokott felmerülni. 

Végül, ha minden tökéletes és biztonságos, megérkezik az engedély a rendszer telepítésére. Mielőtt üzembe helyezhetnénk a saját kis erőművünket, bejelentést kell tennünk arról, hogy minden elkészült, s ezután, majd egy szakember segítségével kezdődhet is az energiatermelés.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.