Felhívás!

Hogyan biztosítsunk extra energiát az őszi búzának?

Hogyan biztosítsunk extra energiát az őszi búzának? Reklám

Kedvezőtlen körülmények övezték az idei őszt. A nyári meleg és szárazság enyhén szólva sem kedvezett az őszi veteményeknek, hiszen a talaj felső rétegét alaposan kiszárította a forróság. A megérkező csapadék sem feltétlenül azt hozta, amit szerettünk volna, s a túl saras talaj éppoly szerencsétlen helyzetet eredményezett, mint amilyet a túlságosan nagy szárazság.

A kedvezőtlen körülmények hosszú távú negatív hatásokkal járnak

Az időjárási körülmények sajnos egyre kiszámíthatatlanabbá válnak és szembe kell néznünk a változásokkal. Az intenzív csapadék mellett nehezebb lesz megoldani a betakarítást, és minden talajmunka kivitelezése nehezített folyamat lesz. A túlságosan nedves talaj miatt kitolódik a vetésidő is. 

Az a kalászos, amelyet túl későn vetettek, az későn fog kikelni is, ami azonban sajnos azt eredményezi, hogy az egyre hidegebb talajban, és az egyre inkább télire forduló időjárásban a növény fejlődése nem az elvártaknak megfelelően fog haladni. Ez természetesen kihat majd a várható terméshozam nagyságára és a minőségére is. 

Mit tehetünk?

Mit tehetünk ilyen esetben? A válasz abban rejlik, hogy olyan lehetőségeket biztosítunk a növényeknek, amelyekkel sokkal biztosabban tudja majd átvészelni a téli időszakot. Ennek érdekében érdemes megadni a lehetőséget arra, hogy erős gyökérzet fejlődjön, amivel sokkal jobb kilátásai lesznek átvészelni a telet. 

Extra energia az őszi kalászosoknak

A Primag minőségi tápanyagai között kiváló lehetőségeket találunk arra, hogy a nehéz helyzetekben is a legjobb megoldásokat biztosítsuk a termesztett növények számára. 

A választ a biostimulátorok, a stresszoldók, az immunizálók és a levéltrágyák fogják jelenteni. Azért, mert a tápanyagok felvehetősége, a transzlokáció, a kijuttatott anyagok koncentrált hasznosulása egyértelműen a levélen keresztül való tápanyagfelvétel esetében a legjobb. 

A Zsémix levéltrágya koncentrált formában és nagy mennyiségben tartalmazza a foszfort, ráadásul a levélen keresztül a hasznosulás magas, és a tápanyag közvetlenül is kifejti pozitív hatását a gyökérzetre. 

Fontos tudni, hogy ebben a formában a foszfor nemcsak hiánypótlásra alkalmas, hanem támogatja a gyökérsav képződését is, amelynek köszönhetően a talajból való tápanyagfelvétel is javul. A foszfor mellett a Zsémix cinkkel segíti a növény fejlődését és káliummal támogatja az immunitását. Utóbbira is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ha a kezdetek nem optimálisak.

A Naturamin WSP kiváló kiegészítő termék, amellyel a fenti folyamatok által indukált, emelkedett energiafelhasználást segít kompenzálni. Széles körű aminosav profiljával segíti a növényt, valamint hatékony támogatást nyújt a stresszel szemben is. 

A két termék kombinációja kedvezőtlen körülmények között is jó eredményekkel kecsegtet, miközben a kiemelten magas hatóanyag-koncentrációnak köszönhetően kis mennyiségben kijuttatva is hatásos, így jó ár-érték arányt érhetünk el.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.