Felhívás!

A szellőztetés fontossága

A szellőztetés fontossága Reklám

A mai technológiával épülő épülteknek már nincs természetes szellőzése. Ezt a hőveszteségek elkerülése érdekében elzárták. Ugyanezt képviselik az új műanyag ablakok is. A lakótér levegő minősége jelentősen rosszabb, mint a külső levegőé. Ezért kell a lakóteret folyamatosan friss levegővel ellátni, kontrollált módon. A mesterséges szellőztetés kínálja erre a legjobb megoldást.

A szellőztető rendszer előnyei

Otthonunkban mindig friss és tiszta lesz a levegő. A rendszer alacsony energiafelhasználással és szinte zajtalanul működik. Hatásfokát tekintve kiemelkedően magas. Ezeket már számos díj és minősítés is alátámasztja. Ennek köszönhetően kézben tarthatja élettere páratartalmát is. Akár szó szerint is kézben, mert a rendszer vezérlése már okostelefonról vagy internetről is elérhető.

A szimpla elszívó rendszerek olcsónak nevezhetőek, de a levegőt meleg állapotban fújják ki az utcára, és a friss levegő kintről hidegen érkezik be hozzánk. A levegő hőtartalma azonban visszanyerhető, és a friss levegő előmelegítésre is felhasználható.

A rendszer eredete

Svájcból indult, családi gyökerű vállalkozás, amely először fűtéstechnikával kezdett foglalkozni. De mára már meghatározó szereplői a teljes nyugat-európai komfort szellőztetés, formatervezett radiátor és sugárzóernyő piacokon. Ők a Zehnder. Jelenleg lakótér szellőztetésben az elsők, ettől függetlenül folyamatosak a fejlesztéseik még mindig. Rendszer elemeik egymáshoz illeszkedőek. Rendelkezésünkre állnak tervezésben és szervizelésben egyaránt, mind ipari és lakossági területen. Sőt, termékeikhez garanciát is biztosítanak.

A legjobb rendszer

Napjaink piacképét tekintve a hővisszanyerős szellőztetőrendszerek nevezhetőek a legjobbnak. A műszaki szótárbeli alakja a rekuperátor. Ez a szigorú alak azonban nem utal arra, amit valójában tud. A szellőztető segítségével megszabadulhatunk a használt, beltéri, párás levegőtől, helyette friss és tisztított levegőt juttat be a lakóhelyünkre.

A hővisszanyerésnek köszönhetően ezt úgy teszi, hogy energiát takarít meg. Fűtési időszakban a meleg levegő már csak az otthonát, nem az utcát fogja fűteni. A rendszer kiépítésével két dolgot lehet nyerni. Energiát és jó minőségű levegőt. Ezek egyszerű ablaknyitogatással sosem lesznek elérhetőek.

A 2000-es évek épületenergetikai előírásainak szigorodásával szárnyra kapott a komfort szellőzés piaca. A költséghatékonyságnak köszönhetően a hővisszanyerős szellőzés az éllovas a területen. Már meghódította Svájcot, Németországot és az összes nyugat-európai országot is. Most itt áll az ajtódban és kopogtat, bebocsátást kér. Tiszta levegőt, élhetőbb körülményeket hozott neked és családodnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.