Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra Vigadó Mozi

Újra Vigadó Mozi Vigadó

Marie Kreutzer osztrák–francia–német–luxemburgi életrajzi drámáját, amely a Fűző címet kapta december 7-én 19 órától tekintheti meg a közönség a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.

Hirdetés
Hirdetés

Erzsébet osztrák császárnét és magyar királynét egykor Európa-szerte bálványozták legendás szépségéért. A játékfilm azonban 1877-ben játszódik, amikor Sziszi betölti a negyvenedik évét, és hivatalosan is öregasszonynak számít. Bár annak idején kulcsszerepet játszott az Ausztria és Magyarország közti kiegyezésben, szerepe mára pusztán jelképessé vált. Egyre kétségbeesettebben küzd, hogy megőrizze a róla alkotott képet és fiatalos külsőjét. A bécsi udvar fullasztóvá válik számára, ezért fiatalkorának izgalmait keresve Angliába és Magyarországra utazik, ahol meglátogatja egykori szerelmeit és politikai szövetségeseit.

De mi fog történni Angliában és Magyarországon? Felkavarja-e az állóvizet Sisi látogatása a politikai életet, vált-e ki érzéseket egykori szerelmeiből? És miért kapta a történelmi film a Fűző címet? Számos kérdés, amelyekre hamarosan választ kaphatunk a céhes város művelődési házában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük