Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Saját divatház kialakítása a célom”

„Saját divatház kialakítása a célom” Vigadó

Új sorozatunkban egyetemisták mesélnek arról, hogyan kerültek kapcsolatba a művészetekkel. A kézdiszentléleki Pinti Anasztázia is a KreaKids Studióban kezdte, majd a középiskola után, a VIA University College Fashion Design szakán találta meg önmagát.

Hirdetés
Hirdetés

Legnagyobb tervként egy saját divatház megalakítását tűzte ki, amely idővel elnyerheti a Haute Couture címet is. Ezúttal ő mesélt a pályaválasztásról.

Gyerekkorom óta érdekelt a divat világa, mindig is lenyűgözött, ahogy egy alkotáson keresztül kibontakozik valaki személyisége, gondolatai, ahogy egy tervből valóság lesz. Úgy igazán 2009-ben kerültem közel a divathoz, abban az évben kezdtem részt venni egy divattervező tanfolyamon a tanulók klubjában, Babós-Máthé Réka vezetése alatt. Ez a lehetőség volt mindennek a kezdete, már akkor rájöttem, hogy részese akarok lenni a divat világának mint alkotó, és tudtam, hogy ez az én utam. Később a KreaKids Studió tanulójaként fejlesztettem magam és merültem el még inkább a divattervezésben. 10 évig voltam része a kreatív világnak, amit az a bizonyos tanfolyam és a KreaKids Studió nyitott meg előttem, és egy pillanatra sem éreztem, hogy nem vagyok a megfelelő helyen. Folytonosan hajtott előre a kíváncsiság és a vágy, hogy egyszer igazán részese lehessek a divat világának. Élveztem a dinamikusságot, az ötletelést és az alkotás minden percét.

Mindig tudtam, hogy olyan szakmát szeretnék, ami változatos és megunhatatlan, folytonos kihívások elé állít, és teret ad az önkifejezésre, lehetőséget nyújt arra, hogy újat alkothassak és szabadon mozogjak. Az évek során tapasztaltak megerősítettek abban, hogy számomra a divattervezés mindezt megadja. Ezt a szakmát igazán a magaménak éreztem az első perctől, ahogy jobban betekintést nyerhettem.

Ezek után nem volt kérdés számomra, hogy mit szeretnék a jövőben csinálni. Olyan helyen akartam továbbtanulni, ahol megtalálható az elmélet és gyakorlat megfelelő kombinációja, nemzetközi szinten, esély van kibontakozásra és a szabad alkotásra, kiváló felszerelés és tanárok mellett. A keresés során a VIA University College Fashion Design szakja kínálta számomra mindazt, amit elvártam.

Mivel a gyakorlati ismeret elmélyítése prioritás mind az egyetem, mind saját magam számára, kiváló lehetőség volt, hogy az év során két céggel is dolgozhattam mint gyakornok és tervezői segéd. Ezek a cégek kiegészítőket terveznek, így esélyem volt tapasztalatot és tudást szerezni a szakmám más ágában is.

A következő évek során mindenképp szeretnék olyan nemzetközi szinten elismert divatházakkal együtt dolgozni, akik hozzám közel álló értékeket képviselnek, nélkülözhetetlen tudást és tapasztalatokat nyújthatnak számomra, amelyek elősegítik a további fejlődésem. Szeretnék minél több lehetőséget megragadni, betekintést nyerni a divatvilág különböző részeibe, és több, a szakmámhoz kötődő pozíción belül kipróbálni magam.

A karrierem során legnagyobb tervként egy saját divatház megalakítását tűzném ki, amely idővel elnyerheti a Haute Couture címet. Úgy érzem, ez lenne számomra a teljes önkifejezés módja, értéket teremteni és maradandót alkotni. Mielőtt viszont mindezt megvalósíthatnám, elengedhetetlen megfelelő tapasztalat és tudás szerzése, így először még tovább szeretném fejleszteni magam.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük