Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Laci királyfi a Vigadóban

Laci királyfi a Vigadóban Vigadó

Benedek Elek Laci királyfi című meséjének átdolgozásával vendégszerepel a MárkusSzínház október 8-án, pénteken 10 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban. A klasszikus mese nemezbábok segítségével elevenedik meg a színpadon, hogy elvarázsolja az óvodásokat, kisiskolásokat Laci királyfi kalandos történetével.

Hirdetés
Hirdetés

A pécsi MárkusSzínház a legsikeresebb családi bábszínház Magyarországon, Blattner-díjjal ismerték el több évtizedes magas színvonalú munkájukat. A nemezbábok élő muzsikára mesélnek néha a közönség között is.

A királyfi három lány után negyedik gyermeke a királyi szülőknek, és mint ilyen, az egyetlen fiú a családban, állandó kiközösítés, gúnyolódás tárgya nővérei részéről. Hiába hívja segítségül bölcs nagymamáját, csak késik a megoldás, ezért végül dühében a föld alá kívánja a testvéreit. Aztán már szánja-bánja hirtelen haragját, így vándorútra kell indulnia nővérei kiszabadítására. Ahogy az már lenni szokott, van segítőtársa hosszú útján, egy kígyó személyében, akit szintén meg kell szabadítania a varázslattól. A kígyóbőrben egy királylány lakozik, aki varázsköpenyt és kardot ad Laci királyfinak a testvéreit őrző sárkányok ellen.

A héthatárra szóló keresést a kézdivásárhelyi óvodások és kisiskolások fogják segíteni, akik először az egy, majd a két- és háromfejű sárkány ellen kell csatába buzdítsák a királyfit, miközben vigyáznak a kardra és a hatalmas tarisznyára, amelyben a megtalált nővérek utaznak majd hazáig.

Az interaktív előadás bővelkedik humorban és újszerű megoldásokban, miközben a színpadon furulya és dobszó mellett folyamatosan nő a feszültség, vajon sikerrel jár-e Laci királyfi.

A mesélők, Vajda Zsuzsanna és Pilári Gábor, akik egyszerű, de lenyűgöző megoldásokkal jelenítik meg a színpadon az eseményeket, ahol egy óriásfa fűzfa kosár segítségével változik majd a színpadkép hol királyi palotává, hol a sárkány búvóhelyévé.

Az előadás mindvégig leköti a gyerekek figyelmét, hiszen a nemezbábok az érzelmek egész tárházát közvetítik. Mindezeket Pilári Áron furulyajátéka színesíti, néha pedig dobjával ráerősít a történések feszültségére.

A MárkusZínház több mint 30 éve sikeresen működő bábszínház Pécsett. Feladatuknak tekintik közvetíteni a mese üzenetét a jelenkor embere számára, a magyar klasszikus írók által alkotott művekből és a magyar népmesekincsből választott témákkal. Célul tűzték ki a kapcsolatkeresést a társművészetekkel, együtt alkotni napjaink kortárs zeneszerzőivel, képzőművészeivel bábszínházi keretek között és más formában. Olyan színházi előadásokat hoznak létre, melyek a család minden tagját megszólítják, pici kortól a felnőttekig kínálnak tartalmas szórakozási lehetőséget. Interaktív játékukkal újjáélesztik az együtt játszás örömét. Ahol a jó elnyeri jutalmát, a hős hosszú bolyongás után sok-sok kalandban győzedelmeskedik, és közben élete párját is megtalálja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások