Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Huszonhét tehetség üzenete

Huszonhét tehetség üzenete Vigadó

Három nap alatt sikerült befejezni az adventi videosorozatot, amely jelentős szelete lesz az idei adventi felkészülési időszaknak. A Kristálytömb című produkcióban 28 helyi és környékbeli tehetség fogalmazza meg ünnepi üzeneteit Lackfi János író versein keresztül. A videók az adventi időszakban (november 28. – december 22.) teszik szebbé a várakozás szentségét.

Hirdetés
Hirdetés

– Idén először van szerencsém részt venni a Vigadó Művelődési Ház adventi akciójában, ez megtisztelő lehetőség és a szívemnek igazán kedves feladat. A felvétel során tagadhatatlan szakmai profizmussal találkoztam, és ez – bevallom derekasan – külön örömöt jelentett számomra, így szó szerint izgalmas kihívásnak számított tolmácsolni Lackfi János gondolatait – mesélte Máthé Kincső rádiós műsorvezető a forgatással kapcsolatos élményeit, majd hozzátette, hogy két versre, a Kézkrém és a Kisült című költeményekre esett a választása.

– Mindkét szövegben szinte a saját gondolataim szerint van megfogalmazva a mindenkori hit kérdése, így őszintén tolmácsolhatom ezeket a sorokat. És persze csak remélni merem, hogy a majdani nézőknek is sikerül ezáltal örömet szerezni – tette hozzá.

Kolcsár Linda óvónő viccesen mesélte, hogy amikor Lung László Zsolt, a sorozat gyártásvezetője felhívta, vegyen részt a produkcióban, annyira meglepődött, hogy azt hitte, nem is őt akarta megkeresni ezzel.

– Majd, amikor kiderült, hogy hétköznapi emberek vesznek részt a forgatáson, kicsit megnyugodtam, és örültem, hogy rám is gondolt – tudtuk meg Lindától, aki hozzátette azt is, hogy igazi Lackfi-rajongó, imádja a költészetét, a világát, azt, ahogyan ír.

– A forgatás nagyon tetszett, a végén pedig olyan visszajelzést kaptam, ami löketet adott számomra, hogy következőkor is részt vegyek hasonlókban. Zsolt azt mondta: „Te, Linda, nagyon jól mondasz szöveget!”, és ez nagyon szép pillanata volt a forgatásnak, hálás vagyok, hogy részt vehettem benne – tolmácsolta köszönetét az óvónő.

Szereplők:

Ruszka Sándor (lelkész), Rancz Gyárfás Hanna (diák), Babos Máthé Réka (a KreaKids Stúdió alapító tagja), Ruszka Mátyás (diák), Porkoláb Tamás János (diák), Virág Ágota (pedagógus), Máthé Kincső (rádiós műsorvezető), Fórika Balázs (kántor), Kovács József (segédlelkész), Nánia Hilda (diák), Nánia Hanna (diák), Forró Gyöngyvér (kommunikációs szakember), Kolcsár Linda (óvónő), Ménessy Kinga Kitty (kommunikációs szakember), Szentgyörgyi Noémi Erzsébet (pedagógus), Szentgyörgyi Péter (iskolás), Szentgyörgyi Dániel (iskolás), Szentgyörgyi Fanni (iskolás), Szentgyörgyi Balázs (óvodás), Koszorus Krisztina (énekes), Olasz Béla (segédlelkész), Ambrus Laura (szerkesztő, műsorvezető), Simon Vizi Dorka (óvodás), Pap Anna (óvodás), Bakó Fazakas Zsuzsa (óvónő), Bakó Fazakas Luca (óvodás), Moldovai Dóra (diák), Orbán Ferenc (dalszerző).

Hang- és fénytechnika: Szabó Hunor, Szabó Csaba, operatőr: Sabău Levente, arculat: Nagy Szabolcs, fotó: Szegeti Abigél, díszlet: Babos Ani, technikai stáb: Fekete Magdolna, Popov Sándor, Vargyasi Vince.

Produkcióasszisztens: Szegeti Abigél, Tuzson Erzsébet, Jakabos Katalin, Ráduly Kinga, Tamás Réka, produkciós munkatárs: Dancs Zsolt.

Zene, operator, vágó: Nagy Szabolcs, gyártásvezető, rendező: Lung László Zsolt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük