Felhívás!

Filmtettfeszt a Vigadóban

Filmtettfeszt a Vigadóban Vigadó

Több erdélyi vonatkozású friss nagyjátékfilm szerepel a 21. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle programján, amihez a Vigadó Művelődési Ház idén is csatlakozott. A fesztivált Kolozsváron és 14 további erdélyi városban is megrendezik, köztük Kézdivásárhelyen is október 8–10. között.

A Vigadó Művelődési Házban összesen hét film kerül vetítővászonra, péntektől vasárnapig. Október 8-án, pénteken 10 órától Palásthy György Hahó, Öcsi című magyar ifjúsági és gyerekfilmje nyitja a fesztivált. Szintén pénteken 18 órától Badits Ákos Űrpiknik című sci-fi-vígjáték besorolású nagyjátékfilmjét nézhetik meg az érdeklődők. 20 órától Krasznahorkai Balázs filmdrámája, a Hasadék kerül vászonra, amely egy apa-fiú történetet mutat be a magashegyi tájakon, az egész film a balladák hangulatát idézi meg.

Október 9-én, szombaton is folytatódik a filmnézés, 18 órától Lakos Nóra romantikus vígjátékát, a Hab című filmet nézhetik meg a jelenlévők. 20 órától az Így vagy tökéletes, Varsics Péter romantikus vígjátéka csalogatja a nézőket a Vigadóba.

Október 10-én, vasárnap ismét két filmet vetítünk: 18 órától Nagy Viktor Oszkár Tündérország – Ferenc útja című dokumentumfilmje kerül vetítőre, majd 20 órától Nagy Bálint filmdrámáját, a Legjobb tudásomat nézhetik meg az érdeklődők.

A filmekre a belépés díjtalan, azonban előzetes regisztráció szükséges. A szabályok és óvintézkedések a 21. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle idején is kötelezőek, így kérjük a filmek ideje alatt a távolságot megtartani, a maszk viselése kötelező, kézfertőtlenítő használata érkezéskor ajánlott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.