Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Éljük meg a karácsonyi csodát!

Éljük meg a karácsonyi csodát! Vigadó

A Vigadó Művelődési Ház (Vigadóart) alkotói a már megszokott hagyományos adventi előadásukkal szeretnék szebbé tenni a várakozás időszakát, produkciójuk címe Melegedet beengedem, ma 19 órakor mutatják be a W. Wegener Parkban.

Hirdetés
Hirdetés

A már hagyománnyá vált koncertet – az adventi sorozat zárásaként – a Felemel című műsorból inspirálódva, új dalokkal kiegészítve viszik színpadra a Vigadóart alkotói.

– Augusztusban pont a Felemel című előadásunk után egy nappal a teljes életemet bepakoltam egy bőröndbe és útnak indultam. Az akkori előadás lehetőséget adott arra, hogy egy különlegesebb módon búcsúzhassak el egy időre azoktól, akik közel állnak a szívemhez. A mostani, Melegedet beengedem című összeállításunkkal megajándékozhatom a családomat, a barátaimat, olyan arcokra csalhatok mosolyt, akiket hónapokkal ezelőtt láttam. Teljesen más lesz az idei előadás, hiszen változunk, ahogyan az is, amit üzenni szeretnénk az emberiség, a közönség számára – mondta Moldovai Dóra, az előadás szólóénekese, aki a napokban tért haza Budapestről, hogy itthon töltse az ünnepeket.

Kaly Roland, a produkció másik szólóénekese is nemrég érkezett haza, hiszen heteket töltött kint a Sztárban sztár című televíziós műsor miatt. Elmondása szerint a távolléte alatt nagyon sok mindent megtapasztalt, főleg az összefogás erejét. Nagyon sok energiát és támogatást kapott az erdélyi közönségtől, és nem utolsó sorban a céhes várostól.

– Úgy gondolom, emiatt is tartozom nekik azzal, hogy az idei adventi koncerttel egyféleképpen megháláljam, amit tőlük kaptam – hangsúlyozta.

Az alkotók készülnek pár új dallal, illetve hozzányúltak régebbi dalokhoz is. Ahogy azt a közönség is megszokhatta, legtöbbször Ákos-, Caramel-, illetve Palya Bea-dalokat dolgoznak fel, helyeznek új köntösbe. Ezek a dalok előadásról előadásra más és más értelmet nyernek, hiszen mindig valami egyebet szeretnének közvetíteni általuk az alkotók.

– A dalok sokak számára ismerősek lesznek, mert felhasználtunk a repertoárba olyanokat is, amiket az évek alatt a Vigadóart csapatával már párszor előadtunk valamilyen formában. De lesznek teljesen váratlan, léleksimogató darabok is: Ákos-, Caramel- vagy Honeybeast-slágerek – tudtuk meg Kaly Rolandtól.

Dóri és Roland azt szeretnék, ha a közönség beengedné azt a bizonyos meleget a szívébe, hogy éljék meg a csodát a koncert alatt.

– Ne az ajándékokat és a bőségben roskadozó asztalokat várjuk, hanem azt az időt és energiát, amit ezekkel a dolgokkal töltünk el, inkább fordítsuk egymásra: egy forró tea mellett figyeljünk a másikra, hallgassuk meg egymást, és próbáljuk minél erősebbé tenni és megtölteni szeretettel a kapcsolatunkat a szeretteinkkel – emelte ki Roland.

Szereplők: Kaly Roland, Moldovai Dóra, Ruszka Sándor, Nánia Hanna, Nagy Tarczali Viktória, Ruszka Mátyás, Simon Vizi Dorka, Bakó Fazakas Luca, Hencs Andrea. Producer: Lung László Zsolt, zenei rendező: Nagy Szabolcs.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük