Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Babós-Máthé Réka a mesék világában

Babós-Máthé Réka a mesék világában Vigadó

Kicsit több, mint 3 éve a saját gyerekeimre fókuszálva a mesék ragyogják be mindennapjainkat. Honnan is kaphatnánk nagyobb segítséget, mint a mesékből. Nem csak bánatra, problémamegoldásra, de örömre is. Hiszem, hogy a mesék nem csak a gyermeknek kapaszkodók, hanem a szülőknek is. Ezért két, az egész családnak szóló könyvet ajánlok most.

Hirdetés
Hirdetés

Nálunk a nagy kedvenc Szalóki Ági Körforgás című könyve dalokkal és mesékkel, ami színes, izgalmas zenei világot kínál: a dalok a magyar, cigány, afrikai mali és pigmeus, valamint indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene forrásából is merítenek. A Körforgás szövegei is sokfélék: a gyerekek és felnőttek számára ismerős élethelyzetekről szólnak, de lehetőséget adnak a szerelemről, a születésről, percnyi mozdulatlanságról, a családról és az elmúlásról szóló beszélgetésekre is. Megpróbálják egy gyerek számára is jól érthetően megfogalmazni, hogy mi a szeretet, vagy mit jelent segíteni másokon. A magyar líra kiemelkedő alakjai kaptak helyet ebben a kötetben, így Csoóri Sándor, József Attila, Tamkó Sirató Károly és Weöres Sándor gyermekversei is fellelhetők, mellettük a kortárs költészetből Erdős Virág, Garaczi László, Gáti István, Jónás Tamás és Szabó T. Anna alkotásait is olvashatjuk, de tradicionális moldvai népdalt is tartalmaz a kötet. Az irodalmi szövegek önmagukban is olyan játékosan ragadják meg mondanivalójukat, hogy a 3 éves kislányom dudorássza, a 11 hónapos manóm is tapsol hallgatásuk közben. A CD-n megszólaló dalok segítenek a versek ritmizálásában, szavalásában és megértésében.

A másik könyv Boldizsár Ildikó mesekutató Mesék az élet csodáiról című kötete. Ebben olyan meséket gyűjtött egybe, amelyek valóban csodálatosak, de nem a bennük szereplő varázslók vagy tündérek miatt. Az emberi életnek olyasféle csodáiról szólnak, amelyben a meséken keresztül megismerhetjük a teremtés titkait, kalandos történeteket olvashatunk olyan bátor hősökről, akik útnak indultak, hogy felfedezzék a világ ismeretlen tájait, és megküzdjenek az ellenséges erőkkel, valamint bölcs emberekről, akik olykor megfékezik a bátorságból fakadó erőt, hogy helyet kérjenek az észnek is. A könyv utolsó meséi a szerelemről szólnak, hiszen e nélkül minden más erény hiábavalónak bizonyulna, még a bátor és bölcs emberek is boldogtalanok lennének.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük