Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Akár egy nagy család, olyan a Perkő

Akár egy nagy család, olyan a Perkő Vigadó

Mindenhol vannak nehézségek, kihagyások, azonban a Perkő Néptáncegyüttes már több mint negyven éve legyőzi ezeket az akadályokat. Április 28-án, a tánc világnapja alkalmából, a Vigadó Művelődési Házban lépnek fel a Csókalányok című népmese-feldolgozásukkal, amely már községükben nagy sikert aratott. Marthi Jenővel, a tánccsoport koreográfusával beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

– Hamarosan a Vigadó Művelődési Házban lépnek fel a Csókalányok című népmese-feldolgozással, amelyet Horváth Tas rendezett.

– Olyan előadásunkról van szó, amelyet már 2015-ben műsorra tűztünk, most elővettük, felújítottuk és újra a nagyérdemű elé tártuk. Úgy gondolom, hogy most letisztultabb sokkal, jobb stílusa van, élő zenekar is belekerült a végére, szóval átment jó pár olyan változáson, mely jobbá tette, lévén, hogy nem vagyunk azért még olyan magas szintű csapat, amely rendelkezik a legújabb technikai eszközökkel, valamint táncosaink is műkedvelők. Nagy előnyünk mindezzel szemben az, hogy szívből táncolunk, lelkes a csapat, szeret a közönség minket mindig: az otthoni két nagysikerű bemutató is azt sugallja, hogy nagyon pozitívan áll hozzánk a közönségünk. 

– Hamarosan itt a tánc világnapja, ami az ön és a kézdiszentléleki tánccsoport számára egyaránt piros betűs ünnepnap, hiszen a tánc az életük részét képezi.

– A tánc világnapja mindig a Vigadó Művelődési Házban telik el a csapatunknak, ami önmagában is azt jelenti, hogy felemelő helyen és emberek közt tölthetjük ezt a szép napot. Külön nagy öröm számunkra, hogy az intézmény és szakemberei mindig megelőlegeznek bizalmukkal, tárt karokkal várnak és elvárnak, ami nagy örömet jelent minden táncosunknak, és persze meg is próbálunk mindig a legjobb tehetségünk szerint rászolgálni erre a bizalomra.

– Újraindult az élet, egyre több fellépésük van. Hogyan bírják, hiszen emellett mindenkinek különböző tevékenységei vannak?

– Hála a Jó Istennek, hogy újraindult az „élet” a kultúrában is. Van bőven fellépés és kérés mindenhonnan, ez öröm is számunkra, ugyanakkor sok munka is. Nagyon találó a kérdés, hiszen nehéz bírni az iramot sokszor, de azokhoz a lehetőségekhez képest, amikkel rendelkezünk, megpróbálunk rendre eleget tenni minden felkérésnek. Csapatunk tagjainak zöme munkahellyel rendelkezik, páran még a tanulmányaikat folytatják: nehéz mindent úgy csinálni, hogy jó legyen mindenkinek, de a szeretet vezényel, és mindig keressük a jó megoldásokat.

– Hogyan néz ki az idei nyár? Lesz tánctábor, esetleg külföldre utaznak?

– Vannak tervek: eleget kell tegyünk jó pár felkérésnek. Fejleszteni is kell magunkat és tervezzük azt is, hogy elhagyjuk az országot, itt még nem tudjuk teljesen biztosan, hogy az anyaországi testvértelepüléseink lesznek úti célként meghatározva, vagy részt veszünk egy balkáni turnén.

– Mit jelent az önök számára a tánc?

– Nagyon sokat jelent a csapatunk számára ez a tevékenység, amit nagy odaadással művelünk, mindez több mint egy hobbi, vagy akinek az, annak az első számú: nagyon nagy közösségkovácsoló ereje van. Ki is van alakulva egy odaadó „csapat” köztünk, belőlünk. Nagyon sokan közösségi tőkét és további előremeneteli lehetőségeket kaptak ezáltal, csapatunk tagjai a magánéletben is sorra elismert és pozitív emberek. Így kívánunk a jövőben is eljárni az utánpótlásainkból hozzánk csatlakozókkal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük