Felhívás!

Röviden

Elütöttek egy medvét

Kovászna és Páké között találtak rá egy medve holttestére – adta hírül Facebook-oldalán a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség. A hatóságok megállapították, hogy az állat azután pusztult el, hogy elütötte egy autó. „Július harmadikán értesítették a környezetvédelmi őrséget telefonon, miszerint Páké és Kovászna között medvetetem található. A helyszínre az őrség munkatársai mellett, a kovásznai környezetvédelmi ügynökség, valamint a fürdővárosi önkormányzat képviselői és egy állatorvos érkezett ki, akik megállapították, hogy a medvét elütötte egy autó. Az állat tetemét elhamvasztották egy arra szakosodott cégnél” – számol be közösségi oldalán a környezetvédelmi őrség. Nem ez az egyetlen ilyen eset mostanában, június 16-án hasonló esetről számolt be az őrség. Akkor a DN11-es úton, Maksa területén találtak rá egy medve holttestére, amelyet szintén autó gázolt el. 

Gázvezeték sérült

Tegnap reggel, 8 óra után riasztották a megyei tűzoltókat, miután egy közúti baleset során, a sepsiszentgyörgyi Horea, Cloşca és Crişan utcában gázvezeték sérült. Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője lapunk érdeklődésére elmondta, csak annyi volt a dolguk, hogy biztosítsák a helyszínt, amíg a gázszolgáltató szakemberei orvosolják a problémát. Szerencsére senki nem sérült, robbanás sem történt. 

Két új helyszín

Újabb helyszínek és műemlékek kerültek be az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR) finanszírozott 12 turisztikai-kulturális útvonalra. Mivel az első felhívás során bizonyos útvonalakra nem nyújtottak be elegendő pályázatot, ezért az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma egy második felhívást is közzétett. Ennek köszönhetően a Szent László-útra felkerült a sepsikilyéni unitárius templom és a gelencei Szent Imre-templom. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.