Hirmondo

Törölhetik a büntetéseket

Jogi személyek 2020. március 31. előtt keletkezett adóelmaradásainak ügyében is döntést hozott elmúlt heti ülésén a baróti önkormányzat. Egyöntetűen elfogadták, hogy azok a cégek, akik a jelzett időpont előtt adósságot halmoztak fel, kedvezményt kérhetnek a büntetőkamatok enyhítését illetően abban az esetben, ha ezt kérvényezik, és június 30-ig törlesztik az alapadósságot.

Hirdetés
Hirdetés

„Érkezett több kérés is már a hivatalhoz ebben az ügyben. Gyakorlatilag most az önkormányzat elfogadja azt a szabályzatot, mely jóváhagyja az adókedvezmény megítélésének módszertanát. Arról van szó, hogy a 2020. március 31. előtt keletkezett elmaradásokat, vagyis az alapadósságot ha a cégek törlesztik június 30-ig, akkor kedvezményben részesülhetnek az alapadósság fölötti büntetőkamatok eltörlésének ügyében. A procedúra hosszasabb: ha megvan a kérés alapján történő elvi elbírálás, akkor újabb tanácshatározatban kell rögzíteni, hogy pontosan melyik cégnek és milyen címen összegyűlt adóhátralékát törli el az önkormányzat” – hangsúlyozta az ülésen Benedek-Huszár János polgármester.

A tanácsosok kérdés nélkül jóváhagyták a határozatot, amit a Pál- Szilágyi Zoltán vezette 1 gazdasági szakbizottság is jóváhagyásra javasolt. 

Hozzászólások