Hirmondo

RÖVIDEN

Az online ügyintézés nehézségei
Gondot jelent Zágon községben az online ügyintézés, hiszen nincs online fizetési lehetőség, a polgárok nem tudnak befizetni a község kasszájába, az igazolások kiadása sem zökkenőmentes – tudtuk meg Kiss Gusztáv polgármestertől. Megoldásként az őröket is bevonták az ügyfélfogadásba. A bejáratnál jegyzik a polgárok igényeit, továbbítják az illetékes irodához, majd onnan kiviszik a választ, iratot. A mezőgazdasági és szociális irodák külön bejárattal rendelkeznek, de itt is az őr közbenjárásával zajlik az ügyfélfogadás – tudtuk meg.

Szépül a zágoni kultúrotthon
Újabb felújításokon esik át a zágoni kultúrotthon, folyamatosan dolgoznak. A beltérrel már végeztek, de a tetőszerkezettel gondok lesznek: a munkálatot végző cég bejelentette, hogy az eredeti tervekhez képest nőtt a faanyag ára – tudtuk meg az elöljárótól. Teljesen átalakítják a kultúrotthont, kicserélik a parkettet, átalakítják a színpadot, emellett hozzácsatolják a korábban a magánerdészet által elfoglalt tereket is.

Tanácsülést tartottak
Tizenkét napirendi pontról döntöttek a legutóbbi tanácsülésen Zágonban. Ezek közül a legfontosabbak: megszavazták három hónapos időtartamra a tanácsülések új elnökét, jóváhagyták a község helyi költségvetésének októberi kiigazítását, megszavazták a 2020/53. sz. tanácshatározat mellékletének módosítását Zágon község utcanévjegyzékének jóváhagyásáról. Elfogadták a község gazdasági szereplői tevékenységének megszervezéséről és fejlesztéséről szóló rendeletet. Megszavazták 4/2009. számú delegálási szerződés módosítását és kiegészítését az Öko Sepsi Köztisztasági Közszolgáltatói Fejlesztési Egyesület tagtelepüléseinek közegészségügyi szolgáltatásairól. Elfogadták a Zágon község területén a kommunális gazdálkodás normáiról szóló rendeletet, megszavazták a zágoni önkormányzat és szakbizottságai ülésein a helyi tanácsosok részvételéért járó havi juttatás összegét. Elfogadták a víz- és szennyvízhálózat bővítésére vonatkozó tervezetet.

Hozzászólások