Hirmondo

Medvét filmeztek Zágonban

Medvét filmeztek Zágonban

Megdöbbentő videofelvételt osztottak meg az egyik közösségi oldalon, az eset Zágonban történt. A képsorokat egy autóból vették fel, a jármű egy hatalmas medvét üldöz, ami nem mindennapi, látványos, ugyanakkor megdöbbentő és veszélyes is egyben. A felvételt a Tatárszeg nevű falurészen, az aszfaltozott úton készítették.

A hatalmas méretű medve eleinte csak lépeget, majd szaladni kezd, és egy alkalommal fél lábbal be is csúszik az út menti sáncba – ez látszik a közel egyperces felvételen. Az állat veszélyt jelenthetett volna a helybéliek számára, de a faluban senki nem tett jelentést a hivatalos szerveknél az esetről, még az autós „üldöző” sem. A poszt alatti hozzászólások eléggé változatosak, volt, aki aranyosnak találta a vadállatot, de olyan kommentet is olvashatunk, amelyben az írják, az autósnak fel kellett volna vennie a medvét, és visszaszállítania az erdőbe.

Kiss Gusztáv, a község polgármestere maga is csak az interneten látta a felvételt, és megerősítette, hogy a medve jelenlétét senki sem jelentette a községházán. Információnk szerint a felvételen szereplő vad közismertnek számít, a falu melletti Cakó-erdő szélén tanyázik, de ugyanazon a részen további 7–8 példányt tartanak számon. Az erdőszéli kertekben, a mezőn keresik a táplálékukat, a gondok akkor fognak kezdődni majd, amikor a mezőkről betakarítják a kukoricát. A helyiektől megtudtuk, jelenleg közel húsz medve él a törökbúzásokban, ezek nagy része a Cakóba húzódik majd vissza, ott alszik téli álmot. Ha alszik…

Hozzászólások