Hirmondo

Röviden

Kevesen oltakoztak

Zabolán június 25-re szerveztek oltási maratont, az előzetesen tizenkét érdeklődő személy közül végül csak kilencen éltek a lehetőséggel. Öten a Johson&Johnson vakcináját adatták be, négyen Pfizer-BioNTech védőoltást kaptak. Mivel kevesen választották a kétdózisú oltóanyagot, így kérdéses volt, hogy a mobiloltópont kiszáll a településre, vagy az embereknek kell Kovásznára menniük a második oltást felvenni. A rapel adásának napja ma lenne, tegnap lapzártánkig Fejér Leventének még nem volt pontos információja ezzel kapcsolatban. Mint mondta, sem az érintett személyek nem jelentkeztek, sem a közegészségügy nem értesítette őket a fejleményekről. A polgármester egyébként sajnálatát fejezte ki, hogy ilyen kevesen jelentkeztek oltásra, úgy véli, az lehet ennek az oka, hogy közel két hónapja nem jegyeztek koronavírus-fertőzöttet a községből. 

Új székelykapu Szörcsén

Szörcsén a központban található egy székelykapu, amelyet még a kilencvenes években állítottak. Mára már nagyon rossz állapotban van, a kidőlés veszélye fenyegeti, ugyanis tönkre ment már a fa. A polgármester elmondta, tavaly télen döntött a helyi tanács arról, hogy kicserélik, készíttetnek egy újat, mielőtt bármiféle baleset történne a kapu miatt. „Gelencén faragják jelenleg is az új székelykaput, a hónap végére remélhetőleg meglesz, és akkor fel is állítjuk” – részletezte az elöljáró. 

Dolgoznak az óvodában

Zajlanak a munkálatok a zabolai óvodában és a felső elemi iskolában: az alsó szinten felszedték a padlót, azt kell most sápázni majd újra parkettázni. Továbbá kisebb-nagyobb munkálatokat végeznek, meszelést stb. A polgármester kiemelte, az ilyen feladatokat mindig vakációban igyekeznek elvégezni, hogy a gyerekeket ne zavarják a tanévben. Nagyobb horderejű munkálatokat végeztek tavaly vakációban az alsó elemi iskolában is.

Hozzászólások