Hirmondo

RÖVIDEN

Gondokba ütköztek

A kivitelező újrakezdte a munkálatokat a téli szünetet követően a 11 utcás projektben, jelenleg a Gábor Áron és a Șaguna utcákban zajlanak a munkálatok. A macskakövet felszedték, és akkor szembesültek a ténnyel, hogy a gázvezetékek sokkal magasabban fekszenek, mint ahogyan azt a gázvállalat láttamozásában írta. – Ez nagyban megnehezíti a munkálatokat, hiszen csövek között kell ásni. A vállalatnak most az a feladata, hogy nagyon hamar kijavítsa a problémát, és lennebb helyezze a csöveket. Így a kivitelező sem tud megfelelően dolgozni, valamint a gázvezeték épsége is veszélyben van – mondta el Gyerő József polgármester, hozzátéve, hogy próbálnak nem leállni a munkálatokkal, ha mégis meg kell tenniük egyik utcában, akkor másik munkafrontot nyitnak meg.

Kovászna a művészetben 

„A 70-es évek elején, közel 50 éve, hogy a HÉT országos magyar folyóirat védnöksége alatt városunkban megszervezték az első magyar kovásznai képzőművészeti tárlatot. A lelkes szervezők megtették az első lépéseket egy állandó kiállítótér létrehozására. Az erdélyi művészek által felajánlott/adományozott képzőművészeti alkotások alkotják az intézmény állandó anyagát, mely azóta folyamatosan bővül. Értékes anyagot tudhat magáénak Kovászna városa. Kihasználva a járványhelyzet adta kulturális kényszerszünetet, megtörtént ennek az értékes anyagnak a számbavétele, állagjavítása és digitális rögzítése (fotózása). Terveink közt szerepel egy katalógus kiadása is, addig is a munkákból egy reprezentatív válogatás megtekinthető a Kádár László Képtárban” – áll a művelődési ház közleményében. Nyitvatartás hétköznapokon 11-16 óra között. Bejelentkezés, további információk a 0770.420.087-es vagy 0267.340.394-es telefonszámokon. Kötelező a védőmaszk viselete és a biztonsági távolság betartása.

Operettgála a művelődési központban

Március 19-én, pénteken 18 és 20 órától lép színpadra a kovásznai művelődési központban a kolozsvári Operettissimo Társulat, az operettelőadás címe: Mi, muzsikus lelkek. A belépő ára 30 lej, előzetes helyfoglalásra hétfőtől péntekig 8-16 óra között van lehetőség a városi művelődési ház jegypénztáránal, valamint a 0744.364.250-es telefonszámon.

Hozzászólások