Felhívás!

Vasárnap emlékeznek

Vasárnap emlékeznek

Rövid ünnepi műsorral emlékeznek az 1848-49-es szabadságharcra Kovásznán. Az ünnepség március 14-én, vasárnap délben kezdődik a belvárosi református templom udvarán. A rendezvényt többek között a Kőrösi Csoma Sándor Elméleti Líceum diákjainak előadása színesíti majd.

– Sokat gondolkodtunk, hogyan szervezzük meg úgy a megemlékezést, hogy be tudjuk tartani az előírásokat, és ne veszélyeztessük a résztvevők egészségét. Az RMDSZ kovásznai szervezete, egyeztetve az egyházakkal, végül úgy döntött, hogy a vasárnapi istentisztelet után rója le kegyeletét a hősök előtt – részletezte a polgármester.

Az istentisztelet 12 órakor ér véget, a műsorok ezért 12.15-kor kezdődnek, megadva a lehetőséget, hogy más templomokból is odaérjenek az ünnepelni vágyók. A megemlékezésen Péter Arthur atya hirdet igét, fellép a református egyházközösség dalárdája, majd a tanács, a különböző pártok és szervezetek helyeznek el koszorút a templomudvaron található emlékműnél. Emellett pedig a Kőrösi Csoma Sándor Elméleti Líceum IX-XII.-es diákjainak szervezett esszéíró verseny első három díjazottja olvassa fel írását.

– Sajnálom, hogy idén el kell maradnia a hagyománnyá vált ünnepi gálaestnek. A templomudvaron teljesíteni tudjuk a távolságtartást, szabályoknak megfelelő emlékezést tudtunk szervezni – tette hozzá Gyerő József.

Hozzászólások