Hirmondo

Pénzeket csoportosítottak át

Pénzeket csoportosítottak át

Országos szinten minden önkormányzatnak el kell készíttetnie az elektronikus útnyilvántartó rendszert. Amennyiben az nincs meg, akkor az építkezési engedélyek kibocsátása is nehézségekbe ütközik.

A kézdivásárhelyi önkormányzat 84.600 lejt különített el az elektronikus útregiszter elkészítésére. Bokor Tibor polgármester érdeklődésünkre elmondta: amennyiben nincs meg ez a rendszer, akkor a jövőben a kormány rendelkezései szerint az építkezési engedélyek kibocsátása is szinte lehetetlenné válik, így muszáj volt a programba belépjenek.

Egy több ágazatot felölelő, a Fejlesztési és Közigazgatási Minisztériummal partnerségben végzendő projektről van szó, aminek összköltsége 270 ezer lej. Mivel a városházának a vírusos járvány miatt sok volt a kiadása, így pénzt vettek el néhány területtől, amelyeknél úgy becsülik, hogy rajtuk kívülálló okok miatt nem lesz előrelépés, mivel a munkálatok még mindig tervezés alatt állnak. Így a Benedek Elek Óvoda energiahatékonysági munkálataitól 90 ezer lejt csoportosítottak át, ugyanígy a nyujtódi Jakabos Ödön Általános Iskola esetében is 30 ezer lej vettek el. A hosszabbított programmal működő kézdivásárhelyi óvoda korszerűsítésétől 50 ezer, míg a Nicolae Bălcescu utcába tervezett inkubátorháztól további 100 ezer lejt csoportosítottak át.

Amennyiben valamelyik létesítmény esetén a papírmunka előbbre lépik, akkor a finanszírozást visszahelyezik, közölte a polgármester.

Hozzászólások