Hirmondo

Most jön a nagy munka

Most jön a nagy munka

A kivitelező cég megkezdte a Bem József utca teljes korszerűsítését. A munkálat első fázisában a víz- és csatornahálózat elemeit cserélik ki, illetve szerelik fel ott, ahol eddig nem volt. A munka nem megy problémák nélkül: hétfőn egy vízvezetéket elszakítottak, így Kézdivásárhely azon részén és a környező településeken is szünetelt a szolgáltatás.

A Bem József utca korszerűsítése az egyik legnagyobb idei beruházás Kézdivásárhelyen. A munkálatokat megkezdte a Baumeister cég, amely megnyerte azt a licitet, ami a szolgáltatási infrastruktúra felújítására volt kiírva. A munkálat első felében tehát kicserélik az összes vízvezetéket, a csatornarendszer elemeit és esővíz-elfolyókat alakítanak ki, lévén, hogy ezen a városrészen, az 1,1 kilométer hosszúságú útszakaszon teljesen hiányzott.

Terepszemlénk során a munkacsoport egyik része a víz- és csatornarendszer kialakítását végezte az oroszfalvi benzinkút szomszédságában. Egy másik csoport a széttöredezett járdaelemeket szedte fel, az új térkövek már a helyszínre vannak szállítva. A nagy értékű munkálat második fázisában a megyei útosztály megkezdi az út alapozását, mivel az 1918. december 1. és Gyárak utcájának a folytatásában levő Bem Józsefben semmi alapja sincs az útnak, akárcsak az említett két szakasznak.

A forgalmi korlátozásokra akkor kell majd inkább számítani, mivel most elsősorban az út két szélén dolgoznak a munkások. A munka kissé megcsúszott a vírusos időszak miatt, a napokban pedig az esős időszak hátráltatta a kivitelezést. A városnak az a része az esőzés nélkül is nagyon vizenyős, magasan áll a talajvíz.

Hozzászólások