Hirmondo

Óvoda és kulturális központ

Óvoda és kulturális központ

Fábián Sándor megbízott polgármester lapunknak elmondta, múlt héten átvették a Fűzfalván található, az országos vidékfejlesztési program keretében történt sikeres pályázat eredményeként ifjú Gál Zoltán tervei alapján a Baumeister cég által kívül-belül felújított Farkas–Konnáth-kúriát (fotó).

A falu által a 19. században iskola működtetésére megvásárolt épület keleti szárnya a tervek szerint óvodaként működne, a nagyteremben és a nyugati szárnyban kulturális központot létesítenénk, osztotta meg lapunkkal az elöljáró. „Kedden vettük át a felújított épületet, közben az új bútorzat, a hangosító-berendezés és a néptáncegyüttes ruhái is megérkeztek, amelyeket természetesen a felújított épületben tárolunk majd.”

Hirdetés
Hirdetés

Hozzátette, kiírták a közbeszerzést a Dúlók utcája és a Felsőcsernátont Torjával összekötő út az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretében történő aszfaltozására, illetve a Végh Antal-iskola felújítására is, várják a kivitelezők jelentkezését. Emellett részben önerőből, a megyei tanács támogatásával újraépítenék a Füziek utcájában található tönkrement hidat. „Megvan a terv, jelenleg az engedélyek megszerzése van folyamatban”, mondta az elöljáró.

Hozzászólások