Hirmondo

Online térben az ünnepség

Online térben az ünnepség

Kézdivásárhely önkormányzata idén rendhagyó módon, a világhálón közzétett üzenetekkel emlékezik az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 173. évfordulóján. A videókban a helyi iskolák tanulói, valamint színművészek működnek közre. A klasszikus értelemben vett ünnepség egy háromszor megismételt előadásra, koszorúzásra és istentiszteletre korlátozódik.

Bár a programsorozat jelentős része a világhálóra költözik, nem marad el a koszorúzás, az ünnepi istentisztelet és az alkalomra készített kulturális előadás sem a Vigadó Művelődési Ház nagytermében. A programsorozat tegnap már megkezdődött, 18 órától egy online eseményre került sor, 18 órától a Facebookon lehetett megtekinteni az Üzenet című műsort, ami ma ugyanebben az időpontban folytatódik a Molnár Józsiás Általános Iskola zenetagozatos diákjainak műsorával.

Március 11-én 18 órakor szintén az interneten folytatják az Üzenet című műsort, ami a Zúg Március szónokversenyre készült beszédek videófelvételeiből áll össze. Pénteken 18 órától szintén a világhálón a Bod Péter Tanítóképzőnek az 1848, te csillag! című előadása van műsorra tűzve. Aznap a Vigadóart előadásában az Emelj fel, emlék című, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére készült műsort lehet megnézni a nagyteremben. A jegyár 20 lej, a helyek száma nagyon korlátozott. Szombaton délben a világhálón színművészek és diákok műsora látható, 19 órától pedig a Vigadó nagytermében megismétlik a korábban említett, 20 lejes belépő ellenében megtekinthető előadást.

Március 14-én, vasárnap délben szintén virtuálisan nyílik meg a múzeumban a 32-ik ünnepi tárlat, ezt az eseményt a Polyp Televízió élőben közvetíti. Az ünnepi program további mozzanataira a héten visszatérünk.

Hozzászólások