Hirmondo

Kultúrából nem lesz hiány!

Kultúrából nem lesz hiány!

Több kulturális programmal készülnek Kovásznán a következő két hétben. Tárlatmegnyitóra, könyvbemutatóra várják az érdeklődőket. Természetesen nem feledkeznek meg a hatályban lévő szabályokról sem, amelyek a koronavírus terjedését hivatottak megakadályozni.

A Pokolsár Egyesület szombati (holnapi) bemutatója és az október 18-ra tervezett előadása azonban betegség miatt elmarad, a jegyek visszaválthatók a Kovászna Városi Művelődési Ház jegypénztárában.

Csoma-tárlat online megnyitó
A jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel idén virtuális térbe költözik a Csoma-tárlat is. Az idei Székelyföld Napok Rendezvénysorozat programjaként október 9-én, ma 17 órától várják a képernyők elé az érdeklődőket. A Székelyföld Napok hivatalos Facebook oldalán (https://www.facebook.com/szekelyfoldnapok/) lesz megtekinthető A távol közelsége címmel meghirdetett Csoma-tárlat megnyitó ünnepsége.

Könyvbemutató
Az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub szervezésében október 12-én, hétfőn 18 órakor mutatják be Czilli Aranka, Térey János-ösztöndíjas író, költő, magyartanár A varázslatos szekrény – versek és mesék gyermekeknek és felnőtteknek című kötetét. Az esemény otthona ezúttal is a Kovásznai Művelődési Központ lesz. A szerző beszélgetőtársa Ördög Edit óvodapedagógus, míg az est házigazdája Gödriné Molnár Márta ny. magyartanár lesz.

Fábián Ernő népfőiskola
Október 19-én, hétfőn 18 órai kezdettel a Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében kerül sor a Székelyföld kulturális folyóirat 100 éves trianoni békediktátum kapcsán megjelent Trianoni lapszámának bemutatójára. A rendezvényen jelen lesznek a lapban megjelent írások szerzői, többek között Gazda József és Molnár Vilmos, a házigazda pedig Balogh Zoltán esperes lesz.

Bogdán Zsolt előadóestje
Október 22-én, csütörtökön 19 órai kezdettel a Művelődési Központban tartják Bogdán Zsolt Jászai Mari-díjas színész Amikor… című előadóestjét, amely feleleveníti a József Attila- és Márai Sándor-díjas Bartis Attila Tizenegy novella című kötetében lévő történeteket. 

Hozzászólások