Felhívás!

RÖVIDEN

Idősek helyett a fiataloké lesz
Az önkormányzat néhány hónappal ezelőtt tízezer lejre vásárolt orvosi maszkokat, amelyeket a 65 évnél idősebbek megsegítésére ajánlottak fel a koronavírus-járvány időszakára. 2-2 maszk járt a szépkorúaknak, amelyeket a szociális igazgatóság osztott szét. Azonban a maszkok nagyjából fele megmaradt, mivel sokan nem tartottak rá igényt.
– Most viszont az iskoláknak nagy szükségük van a maszkokra, ezért úgy döntöttünk, hogy a megmaradt darabokat fejkvóta szerint szétosztjuk a tanintézmények között – ismertette a tanácsülésen elfogadott határozatot Gyerő József, Kovászna város polgármestere. Ennek értelmében tehát az Avram Iancu Gimnázium és a Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjai, tanárai kapják meg azokat a maszkokat, amelyeket eredetileg az időseknek vásárolt az önkormányzat. 

Bővítik a játszóteret
„Négy évvel ezelőtt, már azon a héten, amikor elfoglaltuk tisztségeinket, a fogyasztóvédelmi hivatal munkatársai megbüntettek, mivel a játszótereink nem voltak szabványosak”. – Akkor költségvetés-kiigazítás útján pénzt irányítottunk erre a célra, felszereltünk, felújítottunk a városban nyolc játszóteret. Kijavítottuk a hibákat, tehát bekerítettük őket, többnyelvű információs pannókkal láttuk el az újonnan vásárolt játszótér-elemeket. Időközben azonban a lakók igényüket fejezték ki, miszerint jó lenne bővíteni a játszótereket, új elemekkel ellátni, hogy változatosabb legyen a kínálat a gyerekek számára – tudatta Gyerő József.
– Egyelőre a központi parkban lévő játszótérre vásárolunk új elemeket, de tervben van a többi is – mondta el a polgármester. 

Hozzászólások