Hirmondo

Két projektet támogatnak

Két projektet támogatnak

Szeptemberben startolt el a lakosságot is bevonó pályáztatási platform Kézdivásárhelyen, a részvételi költségvetés lehetővé tette, hogy olyan projektek megvalósítására pályázzanak, amelyek a közösség érdekét szolgálják. Nyolc pályázatot nyújtottak be, a pénzkeretből most két projektet támogattak. 

Hirdetés
Hirdetés

A kézdivásárhelyi kezdeményezés rendkívül sikeresnek mondható, hiszen a nyolc leadott projektre összesen 1008 szavazatot adtak le, ebből az első díjazottak 223-at, a másodikok 168 voksot zsebeltek be. A nyolc leadott pályázat összköltségvetése meghaladta a 310.000 lejt, ebből a két nyertes projekt – a Turóczi Mózes-iskola és a nyujtódi „anyaerő” – közel 100.000 lejt vitt (ez volt a felső határa a kiírásnak, egy projekt összesen 50.000 lejre pályázhatott).

Dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester, a részvételi költségvetés elindítója és egyengetője úgy véli, hatalmas lehetőséget kaptak a lakók azáltal, hogy megszületett ez a pályáztatási rendszer, hiszen hamarosan akár minden lakónegyed az általa megálmodott javakat élvezheti, ami nem csak azt a közösséget formálja, de a városképet is jelentősen vonzóbbá teszi. „Ez a több mint 1000 szavazat azt mutatja, hogy a leadók nagyon jól tudtak mozgósítani, valóban fontosnak érezték a győzelmet, hiszen saját elképzeléseik, munkájuk van benne a pályázatukban. Ez mindig ösztönző erővel bír” – fogalmazott Szilveszter.

A nyertes pályázatok ismertetésére visszatérünk.

Hozzászólások