Hirmondo

Jövőre marad fele

Jövőre marad fele

Az elképzelés az volt, hogy Mikulásra megoldódik a Csernátoni úton a teljes vezetékcsere. Az optimizmus nem vált be, a munkálatot körülbelül félig sikerült elvégezni.

Nem kampányígéret volt, de túlzott optimizmusnak bizonyult az, hogy a Csernátoni úton idén meglegyen a vízvezeték cseréje. A megyei vízszolgáltató kézdivásárhelyi megbízottja, Pap Lajos szerint idén körülbelül félig tudják a hálózatot kicserélni, a többi jövőre marad. A mérnök nem palástolta elégedetlenségét, meglátása szerint lehetett volna jobb is a haladás, de számos akadályba ütköztek, így nincs, amit tegyen.

Hirdetés
Hirdetés

„Idén az említett út hátsó felén lévő régi kazánház merőleges vonala nagyjából a határ, ahol ki lesz, vagy már ki van cserélve a régi vezeték. Ez öt lépcsőházat és néhány magánházat érint, ők már az új vezetéken kapják a vizet. Beállt a fagy, szerintem most már lassabb ütemben haladunk, és adott pillanatban le is kell állni” – magyarázta Pap, majd hozzátette: a Molnár Józsiás utca és a Sinkovits Stadionban lévő tárolók összekötéséről sem tud érdemben válaszolni az időjárás miatt, jóllehet csütörtökön a városháza aláírja a szerződést a kivitelező céggel, amely független a szolgáltatótól. A külön útra azért volt szükség, mert már a munkálat megkezdésekor egyértelmű volt, hogy a szolgáltató erőforrásai nem teszik lehetővé, hogy mindkét helyen elvégezzék a beavatkozást.

Pap Lajostól a Gábor Áron Líceumnál folyó munkálatokról is érdeklődtünk. Mint ahogy arról beszámoltunk, a szolgáltató egy nagy volumenű csőtörést észlelt azon a helyen, de nem tudták azonosítani a forrását. Kiderült, hogy a líceum épülete alatt található egy cső, ami elrepedt, ezt csütörtökön javítják, azért szünetel majd a vízellátás.

A mérnök szerint pozitívum, hogy a legutóbbi csőtörést – ami a hétvégén volt – sikerült úgy megoldani, hogy nem kellett egy egész városnegyedet kizárni, ez a szakaszoló lezáróknak köszönhető. Remélhetőleg, ha gond lesz ezután, a hasonló módon kialakított új rendszernek köszönhetően csökkennek majd a lakosságot bosszantó vízelvételek – tette hozzá. 

Hozzászólások