Hirmondo

Egy lépéssel előrébb wellness-ügyben

Egy lépéssel előrébb jutottak a Kovásznára megálmodott wellness központ ügyében, amelyet már évek óta terveznek. Még mindig akadnak kérdések körülötte, viszont lassan, de biztosan haladnak a megvalósítás felé.

– Lezártuk a megvalósíthatósági tanulmány megírásáért kiírt közbeszerzést, aláírtuk egy bukaresti céggel az ehhez szükséges szerződést. November végéig kell elkészíteniük a tanulmányt, amely egyfelől felvázolja majd a központ koncepcióját, valamint az architektúrát, másfelől pedig a gazdasági, pénzügyi és hatékonysági mutatóit is – mondta el Gyerő József polgármester.

Hozzátette, ez a tanulmány nem csak azért szükséges, mert minden beruházáshoz kötelező elkészíteni, hanem azért is, mert ezt kell majd leadni a fejlesztési minisztérium turisztikai osztályánál, annak érdekében, hogy a kormány turisztikai beruházások mestertervében szereplő tételként finanszírozzák.

– Hogy lesz-e majd rá pénz, vagy mikor lesz, ez egyelőre még mindig jó kérdés, viszont jelenleg ez egy szükséges és fontos lépés. Éppen ezért nagyon örülök, hogy találtunk egy kompetens céget, és végre munka alatt van a tanulmány elkészítése – fejtette ki.

Az elöljáró szerint Kovásznán régi álom, hogy legyen strand, elvégre fürdővárosról van szó. Az egyszerű strandot viszont kiegészítenék a kültéri-beltéri medencék mellett szabadidős infrastruktúrával, borvizes medencével, mofettával. A wellness központ a sípálya mellett épülne majd fel, nagyjából 3 hektáros területen.

– Nagyot lendítene a városon, hiszen olyan turistaréteget vonzana ide, amilyenre jelenleg a város csak részben képes. Gondolok itt a fiatalokra, kisgyermekes családokra – hangsúlyozta Gyerő, hozzátéve, decemberben már szeretné iktatni a kormánynál a dokumentációt.

Hozzászólások