Hirmondo

Eladnák a részvényeket

Eladnák a részvényeket

Múlt héten tartotta ülését Kézdivásárhely tanácsa, a megbeszélés egyik napirendi pontját a városnak a New Fashion készruhagyárban lévő, tízszázalékos részvénycsomagjának az eladása képezte. A döntés értelmében a részvényeket felkínálják a többségi tulajdonosnak.

A járványveszély előtt a New Fashion vállalat jelezte az önkormányzat irányába, hogy megvásárolná a Kézdivásárhely tulajdonában lévő, tízszázalékos részvénycsomagot, de a folyamat leállt, viszont nemrég ismét közölték, hogy továbbra is fenntartják szándékukat, ezért a városháza felértékeltette a tulajdonrészt – magyarázta az előzményeket Bokor Tibor polgármester.

Hirdetés
Hirdetés

„Hogy a procedúrát el tudjuk indítani, egy tanácshatározat elfogadása az első lépés, azután egy eladási bizottságot kell létrehozzunk, amely az üzleti tárgyalást lefolytatja. Kérem, vegyék figyelembe, hogy 2019-ben már nem kaptunk osztalékot, 2020-at pedig 500 ezer eurós veszteséggel zárta a cég” – vázolta a tudnivalókat az elöljáró, aki szerint közel 914 ezer eurót kérnek a részvénycsomagért.

A határozat zöld fényt kapott, három tartózkodás és egy ellenszavazat mellett a tanácsosok rábólintottak a részvénycsomag eladására.

A New Fashion készruhagyárat 1993-ban alapították, a város a néhai Szőcs Csaba Ubul polgármester vezetése során a területtel vált részvényessé a cégben. 

Hozzászólások