Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp: A Rák

A legmegosztóbb és mégis a legszeretetteljesebb jegy. Szeret mindenkit, de ugyanakkor utál is mindenkit. Sokat mozog, de lustálkodni is szeret. Imád szerepelni, de legbelül egy félénk kis nyuszi. Sokat dolgozik, és mégis keveset markol. Mindent is tud, és semmit sem hajlandó tudni arról, amiről nem akar. És mégis a legszerencsésebb az, aki a közelébe kerül, mert a szeretteiért képes meghalni (is).

Gyermekként huncut kis mosolygós. Az oviba is imádják, mert mindig kész valami újat mutatni egy cseppnyi elismerésért. Persze ez felnőttkorában sincs másként. Sokat mozog, ezért érdemes spor­tot vagy táncot tanítani neki, jót tesz az önértékelésének, fejleszti a karakterét, mert bizony hajlamos zsarnokká válni, ha unatkozik, vagy éppen ráérős hangulatban van. Jó behúzni neki a féket, hogy korlátozni tudja a nagy szívét, villámgyors reakcióit.

A Rák-szülött soha nem nő fel. Ő az, aki az élet delén szunyókál, nyaldossa sebeit, mit a lelki traumák okoztak, de soha nem felejti el egy percig sem, hogy erősnek született. Épp ezért finoman kell bánni vele, mert hamar megsértődik, és tudni illik, neki mindent (is) meg kell bocsájtani. Miért? Mert a mindennapokban társul hozzá az örökös empátia, a feltétel nélküli szeretet. Mint egy felnőttgyermek, úgy éli le egész életét. Mindig a gyengét pártolja, az igazát vagy túl hevesen, vagy egyáltalán nem hangoztatja. Olyan, mint a nappal és az éj. Egyszer fenn, egyszer lenn. Mint az élet.

Csákány Zsuzsanna

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük