Felhívás!

Jeges tóba mentek a rendőrök

Jeges tóba mentek a rendőrök Brassó

A belügyminisztérium hivatalon belül és nyilvánosan is méltatta, megköszönte két brassói rendőrnek az áldozatkészségét, ami által emberéletet mentettek.

Néhány nappal ezelőtt a két rendőr – Ciprian és Dumitru – éppen a napi szolgálati idő végén járt, amikor azt a felkérést kapták, hogy igyekezzenek a Brassó peremén lévő Új-tóhoz, mert valaki a vízben rekedt, miután a jég betörött alatta. A két rendőr a tóhoz közel volt az értesítés pillanatában. Gyorsan a helyszínre siettek, és ott azt látták, egy férfi a jeges tóban vergődik, a parttól eléggé távol, egy csoport pedig biztatja, hogy próbáljon valahogy kijönni. A hőmérséklet mínusz 10 C fok volt akkor. A rendőrök felmérték, hogy a bajban lévő férfi önerőből nem tud kijönni, ezért másodpercek alatt elhatározták, hogy bemennek érte, kisegítik a vízből. Arra már eleve számítottak, hogy alattuk is beszakad a jégréteg, ezért ruháikat levetették. Meglehetősen gyorsan elérték a tó közepe táján lévő férfit, akit a rosszullét környékezett, közel állt a testkihűléshez, ájuláshoz. Partra segítették, addigra már a mentőszolgálat autója is a helyszínen volt, ellátták a tóba esett férfit, felajánlották a kórházba szállítást a rendőröknek is, de ők elutasították, gyorsan felvették szárazon maradt ruháikat, és a helyi rendőrség székházába mentek megírni az eset jegyzőkönyvét! Még tréfálkozni is volt kedvük a jól sikerült bevetésen, egyikük megjegyezte, amúgy is hiányzott egy fürdés, ám mivel túlságosan hidegre sikerült, otthon forró vízzel megismétli.

A szerencsésen végződött balesettel kapcsolatosan a szemtanúk elmondták, a tó jegén csoportosan áthaladva akartak rövidíteni, de a jég ropogni kezdett, és a legelöl lépkedő társuk alatt beszakadt, ők viszont még vissza tudtak térni a partra.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások