Felhívás!

Cîţu: a költségvetés meg fog felelni a helyi hatóságok finanszírozási igényeinek

Cîţu: a költségvetés meg fog felelni a helyi hatóságok finanszírozási igényeinek Románia

A költségvetés meg fog felelni a helyi hatóságok finanszírozási igényeinek – jelentette ki kedden Florin Cîţu miniszterelnök, miután találkozott a municípiumok országos szövetségének (AMR) vezetőségével.

“A helyi közigazgatás képviselői bekapcsolódnak a szociális segítségnyújtási jogok megadásáról döntő bizottságokba, és folyamatosan konzultálni fogunk velük az európai források elosztására vonatkozó dokumentumokról” – írja a kormány Facebook-bejegyzésében.

A megbeszélésen központi téma volt a koronavírus elleni oltási központok megszervezése és finanszírozása.

A kormány úgy foglalt állást, hogy a települések “fejlesztésének és modernizálásának” érdekében támogatni fogja, hogy bizonyos ingatlanok tulajdonjoga a központi hatóságoktól a helyi hatóságokhoz menjen át.

Boc: a municípiumok járvánnyal kapcsolatos kiadásai 240 millió lejre rúgtak, eddig 40 milliót kaptunk a kormánytól

A municípiumok járvánnyal kapcsolatos kiadásai 240 millió lejre rúgtak 2020-ban, eddig 40 milliót kaptak a kormánytól, arra számítanak, hogy a különbséget az idén fogják visszakapni Európai Uniós alapokból – jelentette ki kedden Emil Boc, Kolozsvár polgármestere, miután a municípiumok országos szövetségének (AMR) vezetősége találkozott Florin Cîţu miniszterelnökkel.

A megbeszélésen központi téma volt a koronavírus elleni oltási központok megszervezése és finanszírozása, valamint az oltóanyagok eljuttatása a nagyvárosokba.

Az AMR elnöki tisztségét betöltő Boc szerint a szociális szolgáltatások kérdésében sikerült egy ‘nagyon jó’ megoldást találni: a vonatkozó kiadások 90 százalékát a kormány, 10 százalékát a helyi önkormányzatok költségvetéséből fedezik.

A felek megállapították ugyanakkor, hogy szükség van a metropolisz-övezetekre vonatkozó törvényre, és tárgyaltak a diákösztöndíjak és a tanulók ingyenes utazását biztosító jogszabály kérdéséről is.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.