Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Kevés híja volt a tragédiának

Pénteken délelőtt Sepsibükszád területén egy felügyelet nélkül hagyott 7 éves kislány óvatlanul akart a főúton átkelni, minek következtében egy 49 éves, kézdivásárhelyi nő által vezetett, szabályosan közlekedő gépkocsi elütötte, szerencsére súlyosabb következmények nélkül. A leányka kórházba került, a sofőr ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás. 

Többet vagy kevesebbet, de nyakaltak

Pénteken a 112-es segélyhívó számon jelentették, hogy a megyeszékhelyen, az 1918. december 1. úton történt kisebb személyi sérüléssel járó baleset. Kiderült, egy 19 éves sofőr sodort el egy az úttesten szabálytalanul közlekedő 36 éves férfit. A szondáztatás során az autóvezető és áldozata is ittasnak bizonyultak: előbbi leheletében 0,24 m/l alkoholt mértek, a kórházban ezért vérmintát is vettek tőle, utóbbiban viszont 1,15 ml/l-t. Vasárnap a bodzafordulói rendőrség a 10-es országúton egy gyanúsan haladó autót állított meg. Gyanújuk beigazolódott, a jármű 61 éves sofőrjének leheletében 0,92 ml/l alkoholt mértek, ezért a kórházba kí­sér­ték vérvételre és eljárás indult ellene. Szombaton egy szentgyörgyi közúti ellenőrzés során egy mopedről is alkoholgőzösen szállt le vezetője, súlyosbító tényezőként jogosítványt sem tudott felmutatni. 

Elhajtott a rendőrök elől

Éjszaka a rétyi és nagyborosnyói rendőrőrs járőröző tagjai egy Egerpatak felől Réty irányába tartó autót próbáltak fény- és hangjelzésekkel megállítani, de az a gázra taposott, és a rétyi üdülők felé próbált elmenekülni. Kb. 6 kilométert sikerült megtennie, majd útját állták. Az autóvezetőt a járművön kívül sikerült azonosítani: nem vallotta be, hogy ő vezette az autót, csak annyit mondott, hogy Németországban kibocsátott jogosítványa nincs nála. Mivel árasztotta az alkoholgőzt, szondáztatni akarták, de visszautasította, így a kórházba vitték vérvételre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük