Hirdetés
Hirdetés

Igyekezni kell a papírokkal

Tíz éve nem változtak a fűtéstámogatásra kiutalt támogatási összegek, de a kisjövedelműeknek kár az állam zsebében hagyni, ami jár nekik, ezért indulhatnak beszerezni a szükséges papírokat. Annyi pozitívumot azonban jelezhetünk a múlt évhez képest, hogy az idén a kisnyugdíjasok még a szeptemberi 15%-os emeléssel is beleférnek a támogatottak kategóriájába.

A fűtéstámogatásra azok a személyek jogosultak, akiknek a laká­su­kon kívül nincs a birtokukban melléképület, nincs 1, illetve 2 árnál nagyobb udvaruk (előbbi városon, utóbbi falun), nincs 10 évnél fiatalabb autójuk vagy motorbiciklijük (kivéve a fogyatékkal élők helyváltoztatását szolgáló járműveket). A fafeldolgozó és önhajtású mezőgazdasági gépek, malom vagy olajsajtó birtoklása, 3000 lejnél nagyobb bankbetét szintén kizáró jellegű, mint ahogy az is, ha egy egyedülálló személy 1000 eurónál, család pedig 2500 eurónál nagyobb állami támogatásban részesül földje és állatai után.

Hirdetés
Hirdetés

A fűtéstámogatást a novembertől márciusig terjedő hónapokra fizetik azoknak az igénylőknek, akik október 15. és november 20. között benyújtják a közösségi igazgatóság Erege utcai székhelyén a szükséges iratokat, abban az esetben, ha a családban az egy főre eső jövedelem nem nagyobb 750 lejnél. Akinek ennyije van, az 20 lej támogatásban részesülhet havonta, míg ahol 155 lejt sem éri el a fejenkénti jövedelem, 262 lejt kapnak, ha gázzal fűtenek, és 54-et, ha fával. Árammal és távhővel összesen mindössze hatvanan nyújtottak be tavaly dossziét, utóbbiakhoz tartoznak az ANL-s tömbházakban lakók, nekik 786 lej az egy főre eső jövedelem felső határa.

Tavaly 485-en igényeltek pénzbeli segítséget a téli hónapokra, de mert idén megemelték a jogosultság felső határát 615-ről 750 lejre, és így a szociális nyugdíjasok is kérhetik a segélyt, valószínűleg többen lesznek, tudtuk meg László Erikától, a Szociális Támogatási Igazgatóság munkatársától.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük