Hirdetés
Hirdetés

Szívszorító kutyasztorik

Szívszorító kutyasztorik Kovászna megye

Óvodásokkal, és ezáltal a szüleikkel is megszerettetnék a gazdátlan ebeket – két fiatal önkéntes kezdeményezéséről van szó, akik a gazdátlan ebek védelmét felvállaló sepsiszentgyörgyi Amy Egyesületnél munkálkodva szívszorító történetekkel találkoznak nap mint nap.

Igyártó Nándor már szerepelt lapunk hasábjain: akkor a mező közepére, rekkenő hőségben, óvóhely nélkül kikötött kutyákat mentett meg a nyomorgástól. Most is figyelmet érdemlő kezdeményezéssel rukkolt elő, és elnyerte a megyei tanfelügyelőség támogatását is, így hamarosan gazdátlan ebeket vihet óvodákba, és itt népszerűsítheti az oly sokat emlegetett, de napjainkban egyre kevesebbet gyakorolt kutya–ember barátságot.

Hirdetés
Hirdetés

– A Com’ON Sepsiszentgyörgy program keretén belül kaptunk támogatást az akcióra: a szükséges papírmunka, engedélyek megszerzése után Sebestyén Viola önkéntessel közösen visszük a gazdátlan kutyákat egyelőre az Árvácska Napközi Otthonba, itt többtucat gyermekhez jut el két kivételes, az Amy Egyesületnél lévő kutyus története. Célunk, hogy megszerettessük a gazdátlan ebeket a gyermekekkel, és ezúttal a szülők gondolkodásmódján is szeretnénk változtatni, az örökbefogadási kedvet növelnénk. Reméljük, hogy a gyerme­kek nagykorukban majd emlékeznek a kutyusok történeteire, és nem dobnak ki utcára, nem hagynak magukra védtelen kutyákat – részletezte a 19 éves Igyártó.

Az önkéntes elmesélte, hogy az egyik óvodában bemutatandó kutyust pontosan egy éve vitte az Amy Egyesülethez, miután egy árapataki cigánytelepen megsérült szegény: ráesett egy nehéz tárgy, ennek eredményeképpen nem nőtt megfelelőképpen a lába, most 3 lábon biceg. A kutyák barátságosak, rendelkeznek minden oltással, nem veszélyesek a kicsikre – hangsúlyozta a kezdeményező.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük