Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A CSAT felmentette tisztségéből a STS igazgatóját

A CSAT felmentette tisztségéből a STS igazgatóját Románia

A Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) kedden kiadta a határozatot, amellyel felmenti tisztségéből Ionel Vasilcát, a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) igazgatóját, jelentette be Klaus Johannis államelnök kedden, a Cotroceni-palotában.

Hirdetés
Hirdetés

Az államfő nyomatékosította, a megfelelő működés biztosítása érdekében figyelmes és komoly ellenőrzés elvégzését kérte a Speciális Távközlési Szolgálattól.

„Szakértelemre, hatékonyságra és komolyságra van szükség, mivel óriási felelősségekről van szó. Olyan embereknek kell vezetniük ezeket az intézményeket, akiket tisztelni lehet szakértelmük, demokratikus gondolkodásuk miatt. A román államnak vannak ilyen szakemberei, nekünk pedig esélyt kell adnunk nekik, hogy a legmagasabb szinten tevékenykedjenek. Fontos, hogy ezeket a szakembereket arra bátorítsuk, hogy szakmájukat végezzék, és távol tartsuk őket a politikai csatározásoktól” – tette hozzá Johannis.

Ionel-Sorinel Vasilca, a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) igazgatója hétfőn jelentette be, hogy lemond tisztségéről.

Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleményében Vasilca azzal indokolta döntését, hogy nem akarta rontani az intézmény megítélését.

Ugyanakkor leszögezte: lemondásának nem az az oka, hogy „a vétkesség legkisebb árnyéka” is felmerülne az 112-es számra érkezett segélyhívások helyszínének bemérése kapcsán, sem pedig az, hogy hivatali mulasztást követett volna el, vagy felületesen kezelte volna a rá bízott feladatot.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük