Felhívás!

Dăncilă: meg kell büntetni a vétkeseket és meg kell akadályozni a hasonló tragédiákat

Dăncilă: meg kell büntetni a vétkeseket és meg kell akadályozni a hasonló tragédiákat Románia

Viorica Dăncilă kedden a belügyminisztérium székházában úgy nyilatkozott: meg kell büntetni a caracali ügyben okolható vétkeseket, ugyanakkor olyan intézkedéseket is be kell vezetni, amelyek a jövőben megakadályozzák a hasonló tragédiákat.

Gyakorlatias hozzáállásra van szükség, fejtette ki a miniszterelnök, és ennek érdekében kész rendkívüli parlamenti ülésszak összehívására is, és arra is, hogy sürgősségi kormányrendelettel küszöböljék ki a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó, illetve más intézmények működési hiányosságait.

A kormányfő szerint politikai nyilatkozatokkal nem lehet segíteni az előállt helyzeten, a lakosság konkrét lépéseket vár a politikai döntéshozóktól, mert csak így fogja visszanyerni az állami intézményekbe vetett bizalmát.

Dăncilă biztosította a belügyi struktúrák vezetőit, hogy támogatni fogja őket a rendszer működését optimizáló törekvéseikben.

“Meg kell vizsgálni az állampolgárok védelmével megbízott személyek professzionalizmusát”

Meg kell vizsgálni az állampolgárok védelmével megbízott személyek professzionalizmusát – jelentette ki Viorica Dăncilă.

A kormányfő úgy vélekedett, folytatni kell a korrupcióellenes harcot, de ugyanakkor nem szabad kisebb jelentőséget tulajdonítani az emberkereskedelem, a drogkereskedői hálózatok, a nemi erőszaktevők, pedofilok és gyilkosok elleni harcnak sem, mert ‘ezek billentik ki a legaljasabb módon a társadalmat egyensúlyából.’

“Románia nem a bűnözők, nem a gyilkosok, nem a kerítők és nem az erőszaktevők országa. Miniszterelnökként nem fogom hagyni, hogy ilyen bélyeg tapadjon Románia nevéhez, ugyanakkor viszont következeteseknek kell lennünk, és egyenesbe kell hoznunk a dolgokat. (…) Morális kötelességünk megbüntetni a vétkeseket, de az is kötelességünk, hogy olyan intézkedéseket hozzunk, amelyek megakadályozzák, hogy hasonló események történhessenek Romániában” – mondta.

A kormányfő kihangsúlyozta, a rendszeren belül további leváltások várhatók, és kemény büntetésre számíthatnak azok, akik vétkesnek bizonyulnak a caracali ügyben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.