Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Lemondott Nicolae Moga belügyminiszter

FRISSÍTVE: Lemondott Nicolae Moga belügyminiszter Románia

Nicolae Moga lemondott belügyminiszteri tisztségéről.

Hirdetés
Hirdetés

Nicolae Moga kedden délelőtt tette meg bejelentését. A belügyminiszter, múlt hét szerdán tette le a hivatali esküt, Ramona Mănescu külügyminiszterrel együtt.

Klaus Iohannis államfő múlt szerda reggel írta alá a Nicolae Moga belügyminiszteri és Ramona Mănescu külügyminiszteri kinevezéséről szóló rendeletet. Nicolae Moga,  Carmen Dant váltotta a belügyi tárca élén.

„A Viorica Dăncilă kormányfővel ma (kedd – szerk. megj.) reggel folytatott beszélgetést követően úgy döntöttem, lemondok a belügyminiszteri tisztségről. Azért hoztam ezt a döntést, hogy megmentsem a tárca presztízsének egy részét, amelyet erősen megrongált egyes alkalmazottainak nem megfelelő tevékenysége, akiket emiatt elbocsátottak, vagy szankcióban fognak részesíteni” – jelentette ki Nicolae Moga a Victoria-palotában. 

Hangsúlyozta, lemondását új kezdetnek kell tekinteni a belügyminisztérium szempontjából.

„Az alatt a hat nap alatt, amíg a belügyminisztériumot vezettem, minden lehetséges ellenőrzést elrendeltem a vétkesek azonosítása érdekében a caracali tragédia kapcsán. Mindezek az ellenőrzések folytatódni fognak. Én bízom a minisztérium becsületes és hozzáértő embereiben, hogy sikerül véghez vinniük azt, amit együtt elkezdtünk; és én köszönöm nekik az eddigi együttműködést” – mondta még Moga. 

FRISSÍTÉS: Mihai Fifort javasolta a kormányfő az ügyvivő belügyminiszteri tisztségre

A Szociáldemokrata Párthoz közel álló források szerint Viorica Dăncilă miniszterelnök Mihai Fifor miniszterelnök-helyettest javasolja a belügyi tárca ügyvivő vezetői funkciójába.

Hirmondó, Agerpres

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük