Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az egy-ügyűek

Vannak emberek, akik egész életükben egy rögeszmét követnek, mint Schliemann, aki hitte, Trója nem csak mítosz, hanem létező város volt, és fel is fedezte, vagy Kőrösi Csoma Sándor, az őshaza-kereső; ő nem találta meg, ám bőségesen kárpótolt tudós kutatásaival.

Hirdetés
Hirdetés

A csaknem egy évszázada született Fekete Gyula író mindhalálig szélmalom-harcot vívott a magyar megmaradásért. Égbekiáltó botránynak tartotta, hogy békeidőben négy évtizeden át (azóta még kettő eltelt) csökken Magyarország népessége. Mert a gulyáskommunizmus az abortuszt olyan rítusjelenséggé tette, mint a Fradi–MTK rangadót vagy a Táncdalfesztivált. De nem csak Kádárnak, hanem Antallnak és Göncznek is keményen odamondott, látván a tragikus népsorvadást. Gúnyolták, gúnyolják ma is az idegenszívű liberalizmus harminc ezüstpénzes zsoldosai.

Nálunk a rendszerváltás első dekrétumában szerepelt az abszolút abortuszszabadság. Tudok az azelőtti drámákról, de ami harminc éven át történik, az kegyetlen következményekkel fog járni. Fog? Nézzük a jelent.  Ősztől 2300 hellyel indulnak előkészítő osztályok a megyében, ha a magyar népesség a megye háromnegyede, akkor 1750 hely kellene magyar osztályokra, de csak 1500 lesz. Húsz évvel ezelőtt a szentgyörgyi Colánban és az állomási iskolában két váltásban folyt a tanítás (én láttam 8H osztályt is!), ma alig gyűl össze egy-egy román és magyar osztály. A Kiss Árpád, a Traktoriskola és most a Kós Károly is a múlté. Árapatakon, Kőröspatakon igen, kell az építés, a bővítés, miközben Árapatakon a magyar gyerekeket egy kéz ujjain meg lehet számolni, összevonva egy osztályba.

Milyen cirkusz volt a napokban a gyerekpénz emelése kapcsán! De arra gondoltak, hogy nem az orvos vagy a jó szakember fog dupla gyerekpénzért még egy utódot vállalni, hanem azok, akik abból élnek?

A magyar kormány korszakváltó családtámogatási programot indított el, ha sikerül, hosszú távon áldást hoz majd. Bárcsak önpusztító, önfeladó földrészünkön követőkre találna! Czakó Gábor kimutatta, az egy eredetileg szentet jelentett és az isteni jellegre mutatott. Az egy-ügyű tehát olyan valaki, aki az isteni harmóniába illeszkedik. És ebben a harmóniában jelen van ez a buzdító hang: sokasodjatok!

Zubreczky Antal

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük