Felhívás!

Egy lépéssel közelebb a wellnesshez

Egy lépéssel közelebb a wellnesshez Kovászna megye

Jelentős előrelépés történt a kovásznai balneoklimaterikus központ létesítése terén, ugyanis a tegnapi tanácsülésen a testület elfogadta a létesítmény területrendezési tervét.

A tanácshatározat értelmében a Fenyvesek utcájában (a Lőrincz Zsigmond Sípálya szomszédságában) közel 32 ezer négyzetméteren fog elhelyezkedni a balneoklimaterikus központ. A döntés előfeltétele volt annak, hogy a wellness-részleget és strandot is magába foglaló létesítményt megvalósíthatósági tanulmánya elkészüljön. Gyerő József kovásznai polgármester szeretné, ha már az idei költségvetésbe be tudnák venni a megvalósíthatósági tanulmány értékét, azt követően pedig a műszaki tervek, majd a megépítés következne.

Annak apropóján, hogy milyen anyagi fedezetből történik a központ megépítése a polgármester több alternatívát előrevetített. Mint elmondta, az ilyen jellegű megvalósítás finanszírozására egyelőre nincs uniós ki írás, de nem tudni, mit hoz a 2021–2027-es pályázati ciklus. Lehetőségnek látja azt is, hogy a turisztikai minisztériumtól kapnak támogatást, mert a központtal Kovászna szerepel a kormány turisztikai és infrastrukturális beruházásainak listáján. Ennek ügyében (is) csütörtökön ment a turisztikai minisztériumba a polgármester.

Az elöljáró másik lehetőségnek azt látja, hogy az önkormányzat önerőből, illetve a megyei tanáccsal közösen építi meg a központot. Utolsó lehetőség gyanánt pedig célirányosan bérbe adnák a területet, és a központot egy magáncég létesítené, illetve működtetné.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 1., 10:56
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Gratulálok ,csak így tovább polgármester úr ! Jó lenne már végre a Gábor Áron utca aszfaltozásának is nekifogni már valahogy ,sürgösségi rendelettel a korház és iskola előtti szakasznak, legalább a pénzügyig már tavasszal neki kellene fogni,amilyen állapotban van !

  • User
   Dátum: 2019. március 7., 11:07
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Mintha jól emlékszem ezelőtt az RMDSZ azzal hencegett hogy önerőből is de felépítik . Ez még a választások után volt. Az ùjságbòl olvastam . Tamás Sándor ùr???