Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Szombaton az év első III. ligás tétmérkőzését szurkolhatják végig a kézdivásárhelyiek, vasárnap pedig futsalmeccsen biztathatják kedvenceiket. Élvonalbeli kosárcsapataink közül csak a KSE lép pályára a hétvégén, a Sepsi–SIC bajnokiját az ellenfél, Târgovişte kérésére elnapolták.

Hirdetés
Hirdetés

Kosárlabda
Szombaton Nagyváradra látogat a KSE női kosárlabdacsapata, ahol a Nemzeti Liga Sárga csoportjának 8. fordulójában, az idényben immár sokadjára összecsap a helyi együttessel. Ljubomir Kolarevic tanítványai legutóbb január közepén hazai pályán 60–44-re lépték le a partiumiakat, ezt szeretnék a hétvégén is megismételni.
A Piros csoportban szabadnapos lesz a hétvégén a Sepsi–SIC, ugyanis a Târgovişte elleni kiszállását március 12-re halasztották, így fellélegezhet egy kicsit a Mikes-csapat a szerdai, Arad elleni kupagyőzelem után. Jövő szerdán a jöhet a kupameccs visszavágója az aradi Victoria Sportcsarnokban.

Labdarúgás, III. liga
Az 1. csoportban érdekelt Kézdivásárhelyi SE szombaton 15 órától hazai környezetben kezdi meg idei szereplését, a 16. fordulóban a Gloria Buzău érkezik a céhes városba. Nem is lehetett volna nehezebb idénykezdetet elképzelni, hiszen az éllovas Gloria veretlenül vezeti a csoportot, 12 győzelem mellett két döntetlen az eddigi mérlege. Ezzel szemben a 9. helyen álló KSE öt győzelem és három döntetlen mellett hat vereséget is elkönyvelt az eddigiek során. Az augusztus végi odavágón a bodzavásáriak 3–2-re nyertek.

Labdarúgó III. liga, 1. csoport, a 16. forduló programja (kezdési időpont: 15 óra): ma Râmnicu Sărat – Ştiinţa Miroslava; szombaton KSE – Gloria Buzău, Galaci SC Oţelul – Paşcani, Sporting Lieşti – Sănătatea Darabani, Metalul Buzău – Ceahlăul Piatra Neamţ, Foresta Suceava – Botoşani 2, Foksány – Şomuz Fălticeni.
Teremlabdarúgás, II. liga
Két hét után újra bajnokit játszik a KSE Futsal, vasárnap 18 óra 30 perctől a Gyergyószentmiklósi Inter csapatát látja vendégül a teremlabdarúgó II. liga 13. fordulójában. A kék-fehérek a legutóbbi, Marosvásárhelytől elszenvedett 3–1-es vereségük dacára őrzik 3. helyüket a tabellán, a gyergyóiak hetedikek. Az októberi odavágón a mieink 5–3-ra nyertek.

Minifoci
Több mint egy évtizedes múltra tekint vissza a sepsiszentgyörgyi iskolás minifocitorna, a Berde-kupa, amelyet pénteken és szombaton 12. alkalommal szervez meg a megyeszékhelyi Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola a tanintézmény sporttermében. A nyolccsapatos viadal címvédője a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium. A tervezett program: ma 13.30-tól Berde – Székely Mikó Kollégium, 14.10-től Puskás Tivadar Szakközépiskola – Mihai Viteazul Főgimnázium, 14.50-től II. Rákóczi – Nagy Mózes Elméleti Líceum, 15.30-tól döntő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük