Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A kórházak leterheltségétől függ majd a jelenléti oktatás az iskolákban és óvodákban

A kórházak leterheltségétől függ majd a jelenléti oktatás az iskolákban és óvodákban Románia

Az eddigi kritériumokat módosítva a kórházak leterheltségétől tette függővé csütörtök este elfogadott határozatában az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a jelenléti oktatást az iskolákban és az óvodákban.

Hirdetés
Hirdetés

E szerint online oktatásra térnek át a tanintézetek azokban a megyékben, amelyekben a koronavírusos betegek kezelésére szánt kórházi ágyak több mint 75 százaléka foglalt. Az iskolák és az óvodák akkor térhetnek vissza a digitális tanrendről a jelenléti oktatáshoz, ha a megyében a koronavírusos betegek kezelésére szánt kórházi ágyak kihasználtsága 70 százalék alá csökken.

További új szabály lesz, hogy tíz napig online oktatásra térnek át azok az iskolai osztályok vagy óvodai csoportok, amelyekben legkevesebb három gyerek igazoltan megfertőződött koronavírussal. A jelenlegi előírások szerint már akkor felfüggesztik a jelenléti oktatást a csoportokban vagy osztályokban, ha legalább egy gyerek igazoltan fertőzött.

Határozatában a CNSU felhatalmazta a tanügyi tárcát és az egészségügyi minisztériumot, hogy az új kritériumok szerint módosítsa a járványkörülmények között zajló oktatást szabályozó közös rendeletét. Az új előírások akkor lépnek hatályba, ha a módosított rendelet megjelenik a hivatalos közlönyben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. január 14., 9:34
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Itt azok a megyék vannak hátrányban ahol kevés kórházi ágy van, főleg ha csak azt veszik figyelembe ami a kovidos betegeknek vannak elkülönítetve. De egyelőre semmi sem egyértelmű! És mint ahogy megszoktuk amire lehetne alkalmazni egy törvényt egy javaslatot arra jön egy újabb!

  • User
    Dátum: 2022. január 14., 14:47
    ÉRTÉKELÉS: 5

    És ha Brassó megtelik és hozzák az ottani betegeket Szentgyörgyre akkor Kovászna megye is online-ra tér át, mert itt is tele van a kórház?