Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elfogadta a képviselőház a fejlesztési miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt

Elfogadta a képviselőház a fejlesztési miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt Románia

Elfogadta kedden, a rendkívüli ülésszakban a képviselőház a közigazgatási, fejlesztési és közmunkálatokért felelős miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.

Hirdetés
Hirdetés

Az indítvány elfogadása mellett 168, ellene 81 képviselő szavazott, 50-en tartózkodtak, 5 képviselő pedig nem szavazott.

A Ion Ştefan miniszter ellen irányuló, a szociáldemokraták által június elején benyújtott egyszerű indítványt a múlt héten vitatta meg az alsóház plénuma.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselői nyilvános dokumentumok hamisításával vádolták meg az indítványban a fejlesztési minisztert, akit a közvélemény Grindă (Gerenda) miniszternek nevez. A szociáldemokraták szerint Ion Ştefan miniszter úgy szervezte át az általa vezetett tárcát, hogy a korrupció felszámolását célzó osztálynál dolgozók számát a minimálisra csökkentette, hogy azok ne zavarhassák az általa politikai kritériumok alapján kinevezett főnököket.

Ion Ştefan az indítvány vitáján kijelentette, hogy annak szövege majdnem kizárólag „kitalációkat és rágalmazásokat” tartalmaz, illetve, hogy számára az derült ki, hogy a szociáldemokratákat nem érdeklik a minisztérium projektjei.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük