Felhívás!

Gazdasági miniszter: a tengerparti árakat a kereslet-kínálat alakítja

Gazdasági miniszter: a tengerparti árakat a kereslet-kínálat alakítja Gazdaság

A román tengerpart nem a legolcsóbb, az árakat a kereslet-kínálat alakítja – állapította meg kedden, az Agerpres hírügynökségnek adott interjúban Virgil Popescu gazdasági miniszter.

Úgy véli: a román turizmusnak lendületet adhat az a körülmény, hogy a korábbinál nagyobb bonyodalmakkal jár külföldön vakációzni. Ugyanakkor kitart a mellett, hogy a Fekete-tenger partján továbbra is lehet hozzáférhető áron szállást találni.

A miniszter azt mondta: a kormány és a vendéglátóipari (HoReCa) szektor képviselői készen állnak arra, hogy július 15-én megnyissanak az éttermek, ám megtörténhet, hogy ezt a határidőt, a növekvő koronavírus-fertőzés esetszám miatt el kell halasztani. Másrészt a miniszter kijelentette, hogy kormányzati szinten nincs napirenden esetleges korlátozások újbóli bevezetése.

A Victoriei téri vasárnapi tüntetésekkel kapcsolatban a miniszter úgy fogalmazott, hogy ezek nem “tiltakozások” voltak, hanem “azon erők összehangolt akciója, amelyek azt szeretnék, hogy egyre több eset legyen, hogy ezzel mutassák meg, hogy Románia nem képes kezelni a világjárványt”.

Popescu részletesen beszélt arról is, hogy ki, és milyen körülmények között pályázhat, a járvány miatt hátrányos helyzetbe került cégeknek kiírt, egymilliárd eurós keretösszegű támogatásokra.

A gázpiac július 1-jén történt liberalizációját illetően a tisztviselő elmondta, hogy ő például megváltoztatta eddigi gázszolgáltatóját, mert más cégek alacsonyabb árat kínálnak, és ezt ajánlja minden fogyasztónak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. július 15., 9:39
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Kereslet-kinálat!!!!😁
  Egy 2 lejes üdítő 8-10 lej??? Ennyire nem keresett, csak éppen nincs ahol lehűteni és így pár állat kihasználja a helyzetet!!! A hotelszobák mocskosak, 3 csillagról beszélek, napi 500 lej amiben volt kaja is, parkoló az ut szélén és építőtelep mellettünk! Asta da muştar!!!😆
  Pokrócot vittünk, de csak a wc közelében hagytak kb 20 nm helyet, így kénytelenek voltunk naponta még 50 lejt “adni” nyugágyakra!!!! 2 nap ki is fizettük a boxos befektetését!!! Siralmas az elmúlt évekhez képest! Ez a balkáni turizmus!!!!!