Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Miniszter: Románia nem lesz sem a világ, sem az Európai Unió hulladéklerakója

Miniszter: Románia nem lesz sem a világ, sem az Európai Unió hulladéklerakója Románia

Ellenőrizni fogják a vámnál a külföldről érkező és a hazai újrahasznosító ipar által felhasznált, illetve az országon áthaladó hulladékszállítmányokat – írja egy szerdai Facebook-bejegyzésben Costel Alexe ügyvivő környezetvédelmi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető úgy fogalmaz, „Románia nem lesz sem a világ, sem az Európai Unió hulladéklerakója”, ugyanakkor arról biztosít, hogy mind a minisztérium, mind az alárendeltségébe tartozó intézmények nagy figyelmet fordítanak a környezetszennyezés jelentette problémára, a szelektív hulladékgyűjtésre, az újrahasznosításra és a hulladékmenedzsmentre.

„A papírokon sok minden állhat, de ha átvizsgáljuk azokat a teherautókat, azt tapasztalhatjuk, hogy nem újrahasznosítható, hanem más jellegű hulladékot szállítanak” – nyomatékosítja az ügyvivő miniszter, hozzátéve, hogy ellenőrizni fogják a vámnál a hulladékszállítmányokat, akár a hazai újrahasznosító iparnak szánt alapanyagokat tartalmaznak, akár csak áthaladnak az országon.

A miniszter megjegyezte, hogy emellett a cementgyárakat is ellenőrizni fogják, mert „nem normális, hogy hulladékbehozatalban bajnokok legyünk, hulladék-újrahasznosítás terén pedig a sor végén kullogjunk európai viszonylatban”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük