Felhívás!

Veszélyt jelent

Az RMDSZ kormányból való azonnali eltávolítását követelte magából kikelve George Simion, a szélsőséges AUR (Románok Egyesüléséért Szövetség) elnöke és parlamenti képviselője hétfő este Bukarestben, a Victoria-palota udvarán. „Az RMDSZ soviniszta, terroristákat támogató szervezet. Hazaárulás miatt az RMDSZ-t ki kell tenni a kormányból…. Ha nem harcolunk szuronyokkal ezekkel a gazemberekkel szemben, akkor nem járunk sikerrel. Kidobjuk a szemetet az országból!” – harsogta hatásvadász szándékkal a rá jellemző durva módon és közönséges stílusban Simion.

Kilátásba helyezte a miniszterelnök felelősségre vonását is, amiért a szolgálatukat teljesítő csendőrök megakadályozták, hogy ő és a frakciótársai behatoljanak az éppen zajló kormány-ülésre. Szerinte ugyanis a kormány a parlament alárendeltségébe tartozik, így a képviselők ezt bármikor megtehetik.

Az újabb magyarellenes kirohanását a Facebook-oldalán élőben közvetítő „honatya” ezúttal a román jégkorong-válogatott magyar tagjai székely himnusz éneklését, Novák Katalin Romániában tett látogatásának egyes mozzanatait, az általa terroristáknak nevezett kézdivásárhelyi fiatalok díjazását rótta fel többek között, és írta az RMDSZ számlájára. De a „bűnlajstromból” nem felejtette ki Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettest sem, aki szerinte Nagy–Magyarország térképe előtt pózolt az elmúlt hétvégén.
Nem szabad időt és energiát pazarolni egy ilyen sötét alakra – hajtogatják egyesek. Rossz tanács, ugyanis a rákos daganat nem szívódik fel magától. El kell távolítani, még mielőtt túl nagyra nőne, és szövődményei megfojtanák az életet. Ráadásul Simion RMDSZ-ellenes kirohanásai tulajdonképpen az összmagyarság és Magyarország ellen szólnak, amint arra indulatos viselkedéséből és szavaiból következtetni lehet.

Gátlástalan személye azonban nemcsak ránk jelent veszélyt, hanem az ország demokratikus berendezkedésére is, hiszen amint az idézett kijelenté-sei is bizonyítják, zendülésre buzdít, és erőszak alkalmazásával fenyegetőzik. Oda kell figyelni tehát a megnyilvánulásaira, és számonkérni rajta, ha ezek törvénybe ütközőek. Annál is inkább, hogy világunk egyes részein a gátlástalan percemberek talapzatra emelése zajlik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások