Felhívás!

Fényességet a városba!

Fényességet a városba! Kovászna megye

Új közvilágítási rendszer kiépítését tervezi a sepsiszentgyörgyi helyi önkormányzat, ám ehhez végig kell araszolni a bürokrácia folyosóin, nem mellesleg közben megvalósítva a helyi önrendelkezést is: vagyis a helyi tanácsban jóvá kell hagyni a különböző lépéseket, a dokumentációkat, most éppen a munkálatra vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányt.

A határozattervezet melléklete szerint az Oltmező utcai közvilágítási rendszer teljesen megújulna az 1918. december 1. utcától egészen az Árkos patakáig, és azt kiterjesztenék az út mindkét oldalára. Olyan okos rendszert építenének ki, amelyen minden oszlopon távirányítással külön szabályozható a LED-es égők fényerőssége. A befektetés összértéke 2.783.736 lej. A tanulmányt készítő cég szerint a lámpatesteket csak kb. 50 ezer óra működés, 15 év után kell majd cserélni, a rendszer karbantartási kezelési költsége alacsony.

Ugyanezt a Strand, a Sepsi Aréna, a Nyugat–Borvíz és a Dél–Szemerja övezetekben is meg kívánja valósítani a város, pontosabban a Sport és részlegesen az Olt utcán, a Varga Nándor Lajos, Diószegi László, Akác, András Sámuel, Visky Árpád, Világlátó, Mikszáth Kálmán, Millennium utcákon a Szemerja negyedben, az Aréna közelében lévő Albert Álmos, Gaál Sándor, Forrás, Moldovan Nicolae utcákon, valamint a Borvíz és Grigore Păltineanu utcákon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.