Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Városi buszra várva

Örvendek annak, hogy Kovásznán van buszjárat az állomás és a város között. Annak is örvendek, hogy a buszmegállókban megtalálható a menetrend és alatta egy telefonszám, amit probléma esetén hívni lehet. Annak viszont egy cseppet sem örvendek, hogy pénteken, amikor épp Vajnafalván el volt terelve a forgalom a nagy ünnepség miatt, az áldott városi busz nem jött.

Ott vártuk jó páran délben a buszt, de annak nyoma sem volt. Valaki meg akarta csengetni a megállón feltüntetett információs számot, a vonal túlsó végén a kagylót persze nem vett fel senki. És mielőtt arra fognánk, hogy biztos azért, mert ünnep volt, megnyugtatom: régebb is akadt rá példa, hogy azt a telefonszámot teljesen felesleges hívni.

Szóval ott álltunk jó páran, vártuk a buszt, de nem érkezett. Ekkor arra gondoltunk, taxit hívunk, elvégre a fene fog idős ember létére begyalogolni a városközpontig. Igen ám, de a nagy fürdővárosban a taxisok nem gondoltak arra, hogy esetleg egy elérhetőséget hagyjanak a vonatállomásnál – nem egyébért, csak ha az embernek pont ott lesz szüksége taxira, mégis hol hívja őket? Milyen számon? Szerencsére ott téblábolt pár fiatal, akik mobiltelefonjukkal az interneten kerestek elérhetőséget; egyet kaptak is, de azt senki sem vette fel.

Végül aztán sikerült találjanak egy taxis számot egy ismerősön keresztül, és sikerült bejutni a városba. Ritkán járok Kovásznára, leginkább a kezelés miatt szoktam, de megfigyeltem, hogy akadnak hiányosságok a turizmusra nézve: jobban oda kellene figyelni arra, hogy a feltüntetett telefonszámot legalább vegyék fel az illetékesek, vagy a taxisok használják az agyukat, és hagyjanak valami elérhetőséget az állomáson, elvégre nekik is megéri, ha több a kliens.

Bakk József, Kézdivásárhely

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük