Felhívás!

Tiltakozunk!

A moldvai Moineşti város ügyészsége továbbra sem tartja bűncselekménynek az úzvölgyi, túlnyomórészt magyar katonák végső nyughelyéül szolgáló haditemető 2019. június 6-i elfoglalása során elkövetett erőszakos cselekményeket. A történtek kivizsgálói szerint tehát a hősi halottak sírjainak és emlékének nyilvános megbecstelenítése, illetve a zászlórudaknak álcázott botokkal végrehajtott támadás nem ütközik a törvény betűjébe.

Amint a bejárati kapu megrongálása, valamint a magyarokat gyalázó és az országból való kiebrudalásunkat követelő rigmusok üvöltése sem. Éppen ezért részünkről le kell szögezni, hogy álláspontjukat nem csak felháborítónak, botrányosnak és vérlázítónak tekintjük, hanem az említett bűncselekmények elkövetőivel való cinkosságnak is. A román igazságszolgáltatás szégyenének, amely maradandó foltot ejt az ország amúgy is megtépázott hírnevén.

Mindeközben az aljas cselekedeteket kiagyalói és elkövetői visszajárnak alávaló tetteik színhelyére, ahol a csendőrség, rendőrség és titkosszolgálatok védelmében folytatják magyarellenes uszításukat. Legutóbb ezt a Román Hadsereg Napja (október 25) apropóján tették, hiszen a megnyilvánulásuk helyszínének kiválasztásán túlmenően az elhangzott beszédekkel is egyértelműen minket akartak támadni. Eszükbe sem jutott, hogy sorozatos kegyeletsértéseikkel és gyűlöletkeltésükkel éppen annak a nemzetnek a becsületén ejtenek foltot, amelyet önjelölt módon képviselni szeretnének. De ez legyen az ő gondjuk.

Nem hagyhatjuk viszont szó nélkül, hogy a felszólalók egyike nyíltan ellenségnek nevezte a magyarokat. Felháborodott a szerinte a magyar államra és Nagy-Magyarországra utaló nemzeti jelképeink sírkertbeli látványától. Gyilkosokként emlegette a két világháború alatt itt a hazájuk védelmében elesett honvédeket. A temető történetét ismertető táblák eltávolítását követelte. Nem hagyjuk szó nélkül, és tiltakozunk az ilyen és hasonló kijelentések ellen! Ugyanakkor az elöljáróink, tisztségviselőink odafigyelését, valamint válaszát kérjük rájuk, mert ha ezt nem történik meg, egy nap arra ébredhetünk, hogy hősi halottaink maradványait kifordították hantjaikból. Volt már erre is példa!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások