Felhívás!

SARS-CoV – este 11

Figyelem! A következő sorok nyomokban iróniát tartalmaznak. Csak szülői felügyelettel és szigorú étrend betartásával fogyaszthatók.

Te, aki épp olvasol, hogyan bírod az esti 11 órás kapu- és ajtózárást? Na, nem ám azt, amit brit tudósok néha a pánikkal is társítanak, és leginkább a negyvenes éveidben ér utol, inkább azt, amit még a rendőrrel folytatott párbeszéded után sem tudsz az agyadban található fiókok egyikébe sem belezsúfolni?

Ha szülő vagy, aki eddig nehezen tudta kordában tartani serdülő porontyát, óriási nyugalommal tölthet el, hogy járjon bárhol, de 11-kor otthon van! Na, jó, ha éppen nem is volt olyan nehéz hazaparancsolni éjfél előtt, valljuk be, a legnagyobb nyertesek ti vagytok, szülők. Tőletek akár évekig is tarthatna a vészhelyzet, legalább nyugodtan aludnátok éjjel, mert nem kellene állandóan azon aggódnotok, hogy vajon hol van, mit és kivel csinál.

De hogyha te egy fiatal vagy, aki most próbálna ismerkedni, barátkozni, kapcsolatokat kialakítani, szerelmében csalódni, kérlek, áruld el nekem, hogyan lehetséges mindezt 22:50-ig, A-tól Z-ig kivitelezni? Március óta már mindenki megtapasztalta azt az érzést, ami törvény szerint 22:37-kor tör ránk, a legropogósabb kacagások, társasjáték-meccsek vagy egy izgalmas film közepette: az idegesség. Aztán jöhet egy gyors eszmefuttatás arról, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak, ha azonnal hazabandukolsz, vagy akár annak, ha megkérdezed, nem aludhatnál-e ott, és majd hajnal öt után lépsz is, hogy időben hazaérj, és még a család ébredése előtt, mintha semmi sem történt volna, bebújj a szanaszét hagyott ágyadba.

És még nem is esett szó a helyzet komikumáról. Emberek vagyunk, tévedünk, megbotlunk a sima úton, és néha biza elnézzük az órát is. Magyarázd már el nekem te, aki még mindig olvasol, hogy miért sietünk annyira haza, ha már úgyis elkéstünk?

Pont, amikor a legjobban sietünk, akkor kacsint oda Murphy. A rendőr megállít, elkéri az irataidat, megdorgál és figyelmeztet, mert meghaladtad a 11 órás mozgásjogosultságodat, végül pedig a sietségedért cserébe megajándékoz pár ponttal, és egy vaskos pénzbírsággal. Mindezt azért, mert siettél haza.

Te melyik fiókba tudnád ezt bezsúfolni?

Deszke Kriszta

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások